Video – Totaal 2.945 doden in Nederland met Coronavirus. Ook Alex verloor zijn vader.

overleden Nederland

Het RIVM heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt. In Nederland zijn er nu officieel 27.419 mensen besmet met het coronavirus. 2.945 mensen zijn overleden. Vandaag zijn er 122 bijgeteld. Meer informatie in het bericht.

[quads id=1]

Bekijk ook de Waarschuwingsvideo van Alex (foto). Zijn vader is ook overleden. Hij overleed binnen drie dagen. De manier waarop hij en zijn tweelingbroer afscheid moesten nemen was vreselijk. ‘Je kunt wel blijven denken ‘ik krijg het niet’. Maar als het je wel overkomt en je gaat dood, dan heb je er zelf geen last meer van, maar je nabestaanden wel. Denk daar maar eens over na. Geef het bericht en de video door aan een ieder!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Stuk minder doden (122) en ziekenhuisopnames (210) gemeld dan week eerder. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dinsdag 122 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in Nederland in de dagelijkse COVID-19-update. Dat aantal is een stuk kleiner dan een week eerder (234), maar mogelijk heeft dit te maken met het feit dat we uit een paasweekend komen.

Tot nu toe was het aantal meldingen de afgelopen periode steeds het grootst op dinsdag. Dat was volgens het RIVM te verklaren doordat veel van de overlijdens en ziekenhuisopnames die op vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvinden op maandag in de administratie werden verwerkt.

[quads id=1]

Maandag was het echter ook Tweede Paasdag, waardoor het mogelijk is dat de ‘dinsdagpiek’ deze week verschuift naar woensdag.

Dinsdag meldt het RIVM 210 nieuwe opnames van coronapatiënten in het ziekenhuis. Ten opzichte van vorige week dinsdag (292) zijn dat er ook een stuk minder. Desalniettemin is het aantal ziekenhuisopnames al sinds het begin van deze maand gestaag aan het afnemen. Volgens het RIVM wijst dit erop dat de coronamaatregelen werken.

[quads id=1]

Totaal aantal sterfgevallen mogelijk twee keer zo groot
Daarnaast hebben in totaal 27.419 personen positief getest op het coronavirus. Het werkelijk aantal infecties ligt hoger, omdat niet alle coronapatiënten zich kunnen laten testen. Het betreft vooral zorgmedewerkers, ziekenhuispatiënten, bewoners van verpleeg- of verzorgingshuizen en kwetsbare personen.
[quads id=1]

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek vorige week ook dat het totale aantal sterfgevallen mogelijk twee keer zo hoog ligt als het RIVM tot nu toe heeft gemeld.

Bekijk hier de video met het verhaal van Alex:

[quads id=1]

Hij deelde zijn verhaal ook op social media:

Bron: Nu.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6044657/stuk-minder-doden-122-en-ziekenhuisopnames-210-gemeld-dan-week-eerder.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland