Totaal 25.587 besmettingen en 2.737 doden – coronavirus Nederland – video over mondkapjes

coronavirus Nederland

Op deze paasochtend mogen we voorzichtig een beetje positief nieuws brengen. We zeggen voorzichtig want elke dode is er natuurlijk 1 te veel.

Maar er zijn minder doden gemeld vandaag. Het aantal nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is vandaag ‘maar’ 94. In totaal zijn er nu officieel 2.737 mensen in Nederland overleden vanwege het covid-19.

[quads id=1]

Bekijk de nieuwe cijfers van ht RIVM. Die zijn zojuist bekend gemaakt. Hopelijk blijft het aantal dalen. Bekijk het bericht voor mer informatie. Wat doe jij om jezelf te beschermen tegen het virus? Draag je bijvoorbeeld een mondkapje? Maar heeft dat eigenlijk wel zin? Bekijk de nieuwe video daarover. En deel het met een ieder!!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Minder doden gemeld (94) dan week eerder, iets minder opnames (196). Het aantal nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is zondag met 94 kleiner dan een week eerder (115), zo blijkt uit de dagelijkse COVID-19-update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames (196) is kleiner dan vorige week zondag (253).

Bijna 300 mensen overleden

In Nederland zijn nu in totaal 2.737 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De nieuwe cijfers van het RIVM betreffen niet het daadwerkelijke aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen: het gaat alleen om de meldingen die bij het instituut zijn binnengekomen, en daar zit een vertraging in.

[quads id=1]

De cijfers van zondag passen nog steeds bij het beeld dat het virus zich langzamer verspreidt dan wanneer er geen maatregelen zouden zijn getroffen, aldus het RIVM.

Meer dan 25.000 besmettingen

Het aantal bevestigde COVID-19-gevallen is met 1.188 gestegen naar 25.587. Het werkelijke aantal besmettingen ligt nog hoger, omdat niet alle coronapatiënten getest worden.

Revalidatiecentrum helpt coronapatiënten: ‘Veel stress na ic-opname’Revalidatiecentrum helpt coronapatiënten: ‘Veel stress na ic-opname’
Totale aantal sterfgevallen mogelijk twee keer zo groot
Uit cijfers van het Centraal voor de Statistiek (CBS) blijkt ook dat het totale aantal sterfgevallen mogelijk twee keer zo hoog ligt als het RIVM tot nu toe heeft gemeld.

[quads id=1]

Vorige week

Het CBS houdt het totale aantal overledenen per week bij en zet dat af tegen het gemiddelde aantal sterfgevallen in de eerste tien weken van dit jaar. Deze oversterfte kwam vorige week uit op ongeveer tweeduizend doden. Ongeveer duizend van die sterfgevallen werden geregistreerd door het RIVM.

Daar moet wel bij gezegd worden dat het CBS geen informatie geeft over de doodsoorzaak. Het is dus niet met zekerheid te zeggen dat de oversterfte volledig aan het coronavirus toe te schrijven is.

Note:

Het RIVM kijkt, net zoals bij een griepgolf, uiteindelijk vooral naar de cijfers van de oversterfte. De dagelijkse update is overigens wel belangrijk voor de statistieken en bevat cijfers over het aantal doden van wie zeker is dat zij met het coronavirus besmet waren.

Bekijk de nieuwste video over het gebruik van een mondkapje:

[quads id=1]

Bron: Nu.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6044344/minder-doden-gemeld-94-dan-week-eerder-ook-minder-opnames-196.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland