Pater Bas Mulder overleden in Nederland – Hij was besmet met het coronavirus

overleden Suriname Nederland

Een zeer droevig bericht van overlijden. Velen in Suriname kennen hem wel: Pater Bas Mulder. Hij is gisteren in Nederland overleden. Hij was besmet met coronavirus. Het coronavirus komt steeds dichterbij op deze manier.

[quads id=1]

Toen hij 28 jaar was kwam hij naar Suriname. En verbleef 50 jaar in ons land. Wij van FamilieNieuws wensen alle nabestaanden en heel veel sterkte met dit verlies. Wilt u ook uw medeleven tonen? Dat kan. Veel mensen hebben mooie herinneringen aan de pater. Dopen, trouwen etc. Wat is jouw mooiste herinnering aan hem?

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: De moedige en sociale pater Sebastianus A.W.R. Mulder, beter bekend als pater Bas Mulder, is vrijdag in Nederland overleden aan het coronavirus. Zijn specifieke manier van praten was bekend via de televisie en radio. “Pater Bas heeft ons bisdom heel bijzonder gediend”, vertelt bisschop Karel Choennie.

Na zijn inwijding als priester is hij direct uitgezonden om te gaan dienen in Suriname. “Hij was vanaf het begin een jeugdpastoor die zich enorm heeft ingezet voor bevordering van de sportbeleving bij jongeren in ons land. Hij heeft ook veel gedaan in het onderwijs en staat bekend om zijn werk in het patronaat waarbij hij actief was met sport, zoals basketbal en volleybal. Hij heeft zich ook ontwikkeld tot mediapastoor”, licht Choennie toe. Mulder die 88 jaar werd, vertrok in 2009 uit Suriname.

[quads id=1]

overleden Suriname Nederland

De moedige pastoor had twee belangrijke taken, namelijk dienen als pater en als de kritische redacteur van het rooms-katholieke blad ‘Omhoog’. “In de tijd van het militaire regime in de jaren tachtig toen er geen kranten verschenen en censuur hoog was, is de ‘Omhoog’ altijd uitgekomen. En pater Bas heeft zich daarin heel kritisch geuit over het militaire regime en zij hebben het blad nooit durven sluiten.” Volgens bisschop Choennie is met het heengaan van pater Mulder een strijdbare broeder in de Here heengegaan.

[quads id=1]

Bekijk hier een video van hem:

Bron: DWT Suriname

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland