147 nieuwe doden en nu meer dan 20.000 mensen besmet – coronavirus Nederland – video

coronavirus Nederland
147 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus in Nederland. Gelukkig een stuk minder dan gisteren. Toen waren het er 234 in 1 klap

Het RIVM heeft zojuist weer de nieuwe cijfers bekendgemaakt. Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2248.

[quads id=1]

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 969 naar 20549. Bekijk het bericht voor meer informatie en neem een uniek kijkje op intensive care tijdens coronacrisis. In de video leggen ze uit waarom de patiënten op de IC op hun buik worden gedraaid (foto). Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

De Telegraaf schreef het volgende: RIVM: 147 nieuwe coronadoden, aantal ziekenhuisopnames stijgt met 308
Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2248. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 147 sterfgevallen doorgekregen.

Totaal

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 969 naar 20549.

Dinsdag werden nog 234 overledenen aan het totaal toegevoegd. Dat hoge aantal valt volgens het RIVM te verklaren door dat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag, op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Het aantal ziekenhuisopnames nam dinsdag nog toe met 292.

[quads id=1]

Positief getest

Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken sowieso in de statistieken. Hoeveel mensen er weer uit het ziekenhuis zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij.

Per provincie

De meeste mensen die positief zijn getest op het nieuwe coronavirus wonen in de provincie Noord-Brabant. Bijna een kwart van het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland betreft inwoners van de provincie Noord-Brabant (4799 bevestigde besmettingen). De provincie Groningen is met 227 positief geteste personen de provincie met het minste aantal besmettingen, 1,1% van het totaal aantal besmettingen, op de voet gevolgd door de provincies Drenthe (232, 1.1%), Friesland (260, 1,3%) en Flevoland (293, 1,4%).

Meer tests

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis. Ook worden er meer patiënten getest met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie, zoals ouderen en mensen met een bestaande ziekte of aandoening.

[quads id=1]

Doordat er meer getest wordt zullen er volgens het RIVM waarschijnlijk ook meer positief geteste patiënten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

Bekijk hier de nieuwe video’s:
[quads id=1]

Bron: Telegraaf

https://www.telegraaf.nl/nieuws/872700810/rivm-147-nieuwe-coronadoden-aantal-ziekenhuisopnames-stijgt-met-308

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland