Zijn vrouw, kinderen of zijn moeder – Wie is belangrijker? anoniem Nederland

vakantie Paramaribo
Jolanda uit Nederland heeft ons haar verhaal geschreven. Het is coronatijd in Nederland en ook in Suriname. Jolanda heeft al 11 jaar een relatie met Mark. Ze hebben drie kinderen. Maar toen de coronacrisis begon heeft hij het vliegtuig gepakt om bij zijn moeder in Ashiana te zijn.

[quads id=1]

Hij zou even op vakantie gaan naar Paramaribo. Maar nu het luchtruim gesloten is heeft hij besloten om in Suriname te blijven. Wie moet nu zorgen voor Jolanda en de kinderen? Ze heeft het uitgemaakt met Mark. Maar nu noemt hij haar een slechte vrouw. Ze zou hem moeten steunen. Is dat zo? Wat zouden jullie doen? Dit wel accepteren van je man? Wie is nu eigenlijk belangrijker? Moeder of vrouw en kinderen?

[quads id=1]

Hallo FamilieNieuws,

Ik ben Jolanda en ik wil graag even mijn verhaal vertellen. Ik zit hier in Nederland met 3 kinderen en ik voel me heel erg alleen. Het enige dat ik nu heb is internet. Ik durf mensen niet eens de situatie waarin ik nu zit uit te leggen. Schandelijk. Een paar vriendinnen van me weten wat er is gebeurd, maar op hun steun hoef ik niet te rekenen. Ze houden sowieso al niet van mijn vriend Mark

Lees ook: Anoniem: Het lijkt alsof mijn man met zijn moeder slaapt

In de steek gelaten

Mijn vriend, ik zeg altijd mijn man. We kennen elkaar nu ongeveer 11 jaar. Maar het is nu uit. Hij heeft me sinds het allerbegin van de coronacrisis in de steek gelaten. Hij heeft zijn spullen gepakt en heeft het vliegtuig naar Suriname genomen. Hij zou gewoon even op vakantie naar Paramaribo gaan voor zijn moeder te. Zijn moeder zit in Ashiana.

[quads id=1]

Lees ook: Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname

Eigenlijk zouden we met zijn allen in de zomer op vakantie gaan. Maar door dat gedoe met China en het Chinese nieuwjaar en hoe hier in Nederland al een paar gevallen waren. Besloot hij om toch eerder naar zijn moeder te gaan. Om de situatie even te bekijken. Natuurlijk vond ik dat wel goed. We hebben een goede band met mama en via een zuster kunnen we regelmatig videobellen. Maar het was goed als hij even zelf ging kijken.

Zusje in Suriname

Hij heeft een zusje in Suriname maar hij wilde zelf gaan.
Inmiddels is hij al een maand weg en hebben we pas gehoord dat er 1 besmetting is in Suriname en dat ze het luchtruim definitief gaan sluiten. Ik vroeg hem om zijn vlucht te vervroegen en naar ons te komen en hij heeft geweigerd. (inmiddels zijn er 10 besmettingen in Suriname en in Nederland zijn er meer dan 17.000)

Betere zorg in Nederland

[quads id=1]

Lees ook: Ik ben eerste kerstdag niet welkom bij mijn schoonmoeder – anoniem vakantie Paramaribo

Zijn reden is: Wij zijn in Nederland en hebben goede zorg en zijn moeder zit in Ashiana en heeft hem nodig. Nu zijn inmiddels alle scholen dicht en er gaan er helemaal geen vluchten meer. Ik ben hier met 3 kinderen en hij zit daar. Ja, zijn moeder heeft hem wel nodig. Maar ik dan? Ik moet les geven aan 3 kinderen. Ik zit zelf in het onderwijs maar ik heb vrij genomen/gekregen omdat ik met de kids thuis zit als ‘alleenstaande moeder’. Maar ik heb het freaking zwaar. Ik red het gewoon niet zonder hem.

Ik accepteer het

Mijn vriendinnen verklaren me allemaal voor gek dat ik dit accepteer van mijn vriend. Hij zou mij en de kinderen belangrijker moeten vinden. En dat vind ik zelf ook. Ik heb hem dus gisteren gezegd dat hij niet meer terug hoeft te komen. Hij vond het prima. Want zo een slechte vrouw ben ik. Ik zou hem juist moeten steunen. Hij heeft me zoveel dingen gezegd dat ik toch ben gaan twijfelen. Mark kan zo goed praten. Ik trap telkens weer in alles van hem. Als ik boos op hem ben, weet hij het altijd zo te draaien dat alles mijn schuld is. Ik word er gek van

Dilemma

[quads id=1]

Ben ik echt zo een slechte vrouw? Hij zegt dat hij in een dilemma zit. Hij kan zijn moeder niet zomaar daar achterlaten. En echt waar, dat snap ik ook. Die bejaardentehuizen in Suriname zijn een hel maar wij hebben het hier ook moeilijk. Kijk er word niet gevlogen tot eind van de maand. Maar wat moet er gebeuren als het erger wordt? En wat als 1 van ons ziek wordt. In China is het vreselijk. Nederland krijgt ook steeds meer zieken en in Suriname is er nu ook al 1. Het duurt niet lang meer voordat er honderden zieken in Suriname zijn. Wat gebeurt er als mijn vriend ziek wordt dan? Hoe kan ik hem helpen?

Wie is belangrijker?
vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van newsone.com

Ik vond het goed dat hij naar zijn moeder ging, gewoon even op vakantie naar Paramaribo. Maar toen toen de vluchten zouden stoppen moest hij weer terug naar Nederland komen. Wie is belangrijker. Zijn vrouw en kinderen of zijn moeder? Inkomen is er wel. We leven niet samen en hij is arbeidsongeschikt ik zit in het onderwijs. Ik maak me niet zo druk om geld maar gewoon om de zorg. Ik stress om een heleboel dingen en ik ben ook een hoge bloeddruk patiënt. Daar wordt geen rekening mee gehouden. Die kinderen springen en vechten de hele dag om me heen.

Naar de supermarkt

[quads id=1]

Ik zit in een 6 hoog flat. Naar buiten durf ik niet meer. Ik beef als ik beneden naar de supermarkt ga. Ik moet wel. Niemand die bij me kan komen. Ik wil ook niet dat mensen me helpen. Iedereen heeft het zwaar. Ik had gehoopt op de steun van Mark. Hij is er altijd voor ons geweest. Maar juist nu niet.

Advies aub

Lees ook: Anoniem: Mijn moeder liet me in de steek voor een man

Ik huil de hele dag. Ook omdat ik de relatie heb verbroken, maar dat was in een boze opwelling van mij. Wat voor advies hebben jullie voor mij?
Als laatste wil ik jullie allemaal in Nederland en Suriname heel veel sterkte toewensen deze moeilijke tijden. Bedankt alvast voor jullie adviezen. Jolanda

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig