Coronavirus door 5G? Wetenschappers zeggen dat het complete onzin is (video’s)

5g Engeland
In het Verenigd Koninkrijk zijn 5G zendmasten voor mobiele telefoons in brand gestoken. De daders zijn vermoedelijk bang dat het coronavirus kan worden verspreid door het 5G-netwerk

[quads id=1]

Ook in Suriname en Nederland zijn er mensen die beweren dat het 5G netwerk levensgevaarlijk kan zijn. Een aantal wetenschappers zeggen dat dit complete onzin is. Bekijk het bericht en de video’s over de branden en mensen die geloven in deze theorieën. Wat is jouw theorie hierover? Complete onzin? Of zit er een kern van waarheid in?

[quads id=1]

5G coronavirus

5g Engeland

In het Verenigd Koninkrijk zijn masten voor mobiele telefoons aangevallen en in brand gestoken. De daders zijn vermoedelijk bang dat het coronavirus kan worden verspreid door het 5G-netwerk.

Alle grote Britse providers hebben de aanvallen gezamenlijk veroordeeld.
Het Britse ministerie van Digitale Zaken laat weten dat “krankzinnige samenzweringstheorieën die online rondgaan, streng worden aangepakt”.
Minister Michael Gove noemde de theorie “gewoon onzin, gevaarlijke onzin”.

Nepnieuws

[quads id=1]

BCC Engeland schreef het volgende: Samenzweringstheorieën die beweren dat 5G-technologie helpt bij het overdragen van coronavirus zijn veroordeeld door de wetenschappelijke gemeenschap. Er zijn 5G masten in brand gestoken. Maar wetenschappers zeggen dat het idee van een verbinding tussen Covid-19 en 5G “complete rotzooi” is en biologisch onmogelijk. De samenzweringstheorieën zijn door NHS England Medical Director Stephen Powis bestempeld als “het ergste soort nepnieuws”.

Complottheorie/ samenzweringstheorie

Ten onrechte wordt beweerd dat 5G – dat wordt gebruikt in mobiele telefoonnetwerken – op de een of andere manier verantwoordelijk is voor het coronavirus.

Deze theorieën lijken eind januari voor het eerst via Facebook-berichten te zijn verschenen, rond dezelfde tijd dat de eerste gevallen van corona in de VS werden geregistreerd.

Vangen van het virus

[quads id=1]

Men beweert dat 5G het immuunsysteem kan onderdrukken, waardoor mensen vatbaarder worden voor het vangen van het virus. De ander suggereert weer dat het virus op de een of andere manier kan worden overgedragen door middel van 5G-technologie.

Beide begrippen zijn ‘complete onzin’, zegt dr. Simon Clarke, universitair hoofddocent cellulaire microbiologie aan de Universiteit van Reading.

Lees het volledige bericht op de BBC erover en kijk naar de video’s

Bekijk hier wat video’s erover en beoordeel zelf maar:

[quads id=1]

Wat is jouw theorie hierover?
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland