115 doden erbij – totaal besmettingen staat op 17.851 – coronavirus Nederland – video’s

coronavirus Nederland
Wanneer gaat dit coronadrama ophouden met het eisen van mensenlevens??

Het aantal personen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 115 gestegen naar 1.766. Het aantal positief geteste corona patiënten is met 1.224 gestegen sinds gisteren. Dat heeft het RIVM zojuist bekend gemaakt

[quads id=1]

Hoewel het aantal doden toch blijft stijgen is het iets minder gestegen dan de voorgaande dagen, en er zijn minder mensen opgenomen. Dat is licht positief nieuws. De straten in Nederland zien er leeg uit. Gisteren werden er kaarsjes aan gestoken voor de overleden slachtoffers. Bekijk de video’s daarvan. Gaan jullie nog wel over straat in Nederland, of bij familie op bezoek?

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Dodental coronavirus stijgt met 115, aantal ziekenhuisopnames met 253
05 april 2020 14:17. Het aantal personen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 115 gestegen naar 1.766, aldus het RIVM zondag. Verder zijn sinds de update van zaterdag 253 extra ziekenhuisopnames geregistreerd sinds het virus. Dat zijn er bijna honderd minder ten opzichte van de dag ervoor, terwijl ook het aantal sterfgevallen fors afnam.

Sterfgevallen

Zaterdag meldde het RIVM in de dagelijkse update een stijging van 164 sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames was toen met 336 patiënten gestegen.

[quads id=1]

Overigens is het niet zo dat de 115 mensen waar het het RIVM dit keer over bericht, allen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Een sterfgeval wordt namelijk niet altijd direct nog doorgegeven aan het Rijksinstituut. Regelmatig gebeurt dat pas dagen later. Dat geldt ook voor het aantal nieuwe ziekenhuisopnames.

Onduidelijk

In totaal zijn er sinds eind februari 6.875 patiënten in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest vanwege besmetting met het coronavirus. Onduidelijk is hoeveel van hen inmiddels alweer zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Het aantal positief geteste coronapatiënten is sinds de update van zaterdag met 1.224 gestegen. In totaal zijn nu 17.851 bevestigde besmettingen gemeld bij het RIVM.

Werkelijke aantal sterfgevallen ligt hoger

[quads id=1]

Overigens liggen de werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en het aantal doden door het coronavirus hoger. Lang niet iedereen met klachten wordt namelijk getest, dus een deel van de besmette mensen wordt niet als zodanig geregistreerd en belandt niet in de statistieken.

Dat geldt ook voor sterfgevallen, met name ouderen in verpleeghuizen. Aangezien zij bij ziekte niet altijd worden getest, worden zij bij overlijden ook niet altijd meegeteld in de RIVM-cijfers.

[quads id=1]

Per week

Gewoonlijk worden er in deze tijd tussen de 2.700 en 3.000 sterfgevallen per week gemeld. In de week van 19 tot en met 25 maart 2020 zijn er circa tussen de 871 en 1181 personen meer overleden dan gewoonlijk. Hoewel het RIVM stelt dat een “aanzienlijk” deel van deze sterfgevallen het gevolg is van het coronavirus, moet verder onderzoek nog uitwijzen hoeveel dit precies is.

Zaterdag 1.360 coronapatiënten op intensive cares

Zaterdagmiddag lagen er zo’n 1.360 coronapatiënten op de intensive cares (ic’s) van Nederlandse ziekenhuizen, meldde het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) toen. Daar moeten nog eens circa vijfhonderd niet-coronapatiënten bij worden opgeteld om een beeld te krijgen van de totale drukte op de ic’s.

Drukte

[quads id=1]

Normaal gesproken zijn er zo’n 1.150 ic-plekken in Nederland, maar ziekenhuizen zijn druk aan het opschalen. Uiterlijk zondag moeten er 2.400 ic-bedden klaarstaan. Het LNAZ komt rond 16.00 uur zondagmiddag met een nieuwe update over het aantal ic-patiënten en de beschikbare capaciteit.

Video’s:

Bron: Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland