164 doden erbij in Nederland – totaal aantal besmettingen staat op 16.627 -coronavirus Nederland – video’s

overleden Nederland

Daar gaan we weer. Het coronavirus in Nederland eist nog steeds levens. Er zijn nu al 1651 mensen overleden die besmet waren met het virus.

Vandaag waren de stranden dankzij alle waarschuwingen gelukkig niet druk bezocht. Het is wel heerlijk strandweer in Nederland. Beginnen de mensen het eindelijk te snappen?

[quads id=1]

Het coronavirus heeft helaas ook de Nederlandse gevangenissen bereikt. Wat nu? En Schiphol is helemaal verlaten. Bekijk de video’s daarover. Deel het met belanghebbenden. Hoe gaat het met jullie daar in Nederland? Trekken jullie het nog wel?

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Dodental stijgt met 164, nog eens 336 coronapatiënten in ziekenhuis. Het aantal personen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 164 gestegen naar 1.651, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag. Daarnaast zijn sinds de update van vrijdag nog eens 336 ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus geregistreerd. Dat is het laagste aantal van deze week.

Niet binnen 24 uur

[quads id=1]

Dit betekent niet dat deze personen in de voorbije 24 uur tijd zijn overleden; een overlijdensgeval wordt namelijk niet altijd dezelfde dag nog doorgegeven. Dat geldt ook voor het aantal nieuwe ziekenhuisopnames.

In totaal zijn er sinds eind februari 6.622 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het COVID-19-virus, al is onbekend hoeveel van hen zijn ontslagen. De helft van de opgenomen patiënten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder.

Positief getest

[quads id=1]

Het aantal positief geteste coronapatiënten is sinds de update van vrijdag met 904 gestegen. In totaal zijn nu 16.627 bevestigde besmettingen gemeld bij het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 65 jaar of ouder. Omdat in Nederland lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Werkelijke aantal sterfgevallen ligt hoger

[quads id=1]

Gewoonlijk worden er in deze tijd tussen de 2.700 en 3.000 sterfgevallen per week gemeld. In de week van 19 tot en met 25 maart 2020 zijn er naar schatting tussen de 871 en 1181 personen meer overleden dan gebruikelijk. Hoewel het RIVM stelt dat een “aanzienlijk” deel van deze sterfgevallen het gevolg is van het coronavirus, moet verder onderzoek nog uitwijzen hoeveel dit precies is.

Video’s:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland