1487 personen met Coronavirus overleden in Nederland – Meer dan 1000 nieuwe besmettingen – video’s

Het aantal mensen dat in Nederland met coronavirus is overleden is met 148 gestegen naar 1487. Dat heeft het RIVM zojuist bekend gemaakt. Het aantal positieve testen nam met 1026 toe tot 15723.

De meeste mensen die overlijden hebben onderliggende kwalen, maar het is een feit dat deze personen besmet waren met het coronavirus. De 1 ziet het als paniek zaaien. Maar men moet het gevaar niet onderschatten. Het coronavirus zorgt voor heel wat problemen in de wereld, medisch, economisch maar ook sociaal.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie. Is het virus net als een zware griep? En waarom krijgen mannen het eerder dan vrouwen? Kijk samen met je kinderen naar de belangrijke nieuwe video’s die we verzameld hebben. Geef het door aan een ieder!! Be safe en blijf binnen als je niets op straat te zoeken hebt!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Dodental stijgt met 148, aantal ziekenhuisopnames met 502. Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 148 gestegen naar 1.487. Verder zijn 502 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag in de dagelijkse update.

Nieuwe cijfers

De nieuwe cijfers van het RIVM laten niet de werkelijke toename van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen zien, maar slechts de meldingen die het rijksinstituut de afgelopen 24 uur heeft binnengekregen.

[quads id=1]

Toch zijn volgens het RIVM in de cijfers de eerste effecten van de maatregelen zichtbaar. Het aantal overleden en in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten neemt minder snel toe dan zonder maatregelen werd verwacht.

IC opnames

Aantal ic-opnames blijven de komende twee weken stijgen
Volgens het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) lagen donderdag 1.273 coronapatiënten op de intensivecareafdelingen in Nederlandse ziekenhuizen. Naar verwachting zal het aantal coronapatiënten op de ic’s de komende tijd “gestaag” blijven groeien, zei LNAZ-voorzitter Ernst Kuipers donderdag.

Meer capaciteit

[quads id=1]

De komende tijd wordt de capaciteit op de ic’s verder uitgebreid. Donderdag waren er 2.100 ic-bedden in Nederland, aan het eind van dit weekend moeten dat er 2.400 zijn.

Nog twee weken

Als de groei langer aanhoudt, dan is de limiet van het aantal beschikbare ic-bedden over twee weken bereikt. “We hebben nu dus twee weken de tijd om na te denken over wat we kunnen doen als de capaciteit niet verhoogd kan worden”, aldus Kuipers.

Bekijk de video’s:

[quads id=1]

Bron: NU.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6042382/dodental-stijgt-met-148-aantal-ziekenhuisopnames-met-502.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland