Scholen mogelijk langer dicht!! Live persconferentie met directeur Veira – en minister Ferrier -coronavirus Suriname – video

coronavirus Suriname

Geen nieuwe besmettingen in Suriname! Quarantaine periode is 14 dagen!! Scholen mogelijk nog langer dicht

Kijk nu direct mee naar de live persconferentie omtrent het coronavirus in Suriname. Overste Veira is terug!! Ze heeft haar quarantaine periode uitgezeten!! Zij is meteen aan het woord gegaan. Ze bedankt een ieder die haar heeft gesteund.

[quads id=1]

Op dit moment zijn er nog steeds 10 mensen in Suriname besmet met het coronavirus. Kijk nu mee naar de live uitzending voor meer informatie omtrent de quarantaine periode en de andere maatregelen getroffen door de verschillende ministeries. Ook minister Ferrier is aan het woord en beantwoordt een aantal vragen. Geef het door aan een ieder!!

[quads id=1]

Let op, blijf 2 meter van elkaar verwijderd staan en was regelmatig je handen. Alleen zo kunnen we de strijd aan! Er wordt een dringend beroep gedaan op de samenleving om zich te houden aan de regels.

Polsbandjes

Wegknippen polsbandjes onverantwoordelijk gedrag. Het wegknippen van de polsbandjes door personen in quarantaine wordt door kolonel Jerry Slijngard getypeerd als onverantwoordelijk gedrag. Kolonel reageerde hiermee tijdens de persconferentie op woensdag 1 april op de opmerking van een journalist, die doorgaf dat personen die in quarantaine geplaatst waren, hebben doorgegeven gedurende dertien dagen geen bezoek te hebben gehad van het BOG en uiteindelijk de polsbandjes hebben doorgeknipt.

[quads id=1]

Personen die in thuisquarantaine zitten krijgen namelijk bij wijze van herkenning een polsbandje omgedaan. Kolonel Slijngard benadrukt dat personen die in quarantaine zijn geplaatst, dat gedurende veertien dagen zijn. Volgens Volksgezondheiddirecteur Cleopatra Jessurun zijn de quarantainedagen 14 dagen, hetgeen de incubatietijd van het COVID-virus is. Op de vijftiende dag wordt de exitscreening gedaan en indien negatief kan toestemming worden gegeven om uit quarantaine te gaan.

[quads id=1]

Volgens kolonel Slijngard behoort het juridische vervolgen van personen die uit hun quarantaine gaan tot de mogelijkheden die de wet biedt aan de directeur van Volksgezondheid.

Live video

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland