Kolonel Viera kerngezond en 2 coronavirus patiënten in Suriname herstellende! Video

coronavirus Suriname
Goed nieuws! De directeur Nationale Veiligheid Suriname, Danielle Veira, is kerngezond! 

Nog meer goed nieuws. 2 van de coronavirus positief geteste personen zijn herstellende. Bekijk het officiële bericht vanuit het ministerie voor meer informatie daarover.

[quads id=1]

We wensen alle patiënten in ons land heel veel beterschap toe. Er zijn nog steeds 10 mensen met het coronavirus in ons land. Laten we het zo houden!! Bekijk tevens de video van de persconferentie van gisteren. Geef het door aan een ieder! 

[quads id=1]

Coronavirus Suriname

De covid-19 Suriname website schreef het volgende: Veira heeft in de afgelopen veertien dagen geen gezondheidsklachten gekregen en is kerngezond. De DNV-directeur en een deel van haar staf gingen in zelfquarantaine na in aanraking te zijn geweest met een diplomaat die naderhand positief is getest op het COVID-19 virus. De overige leden van het team zijn eveneens gezond.

Viera

Veira heeft vanaf 13 maart 2020, samen met Vicepresident Ashwin Adhin, de leiding over het Nationaal COVID-19 Managementteam. Dit team moet ervoor zorgdragen dat de verspreiding van het coronavirus in Suriname wordt tegengegaan, en dat de negatieve gevolgen daarvan tot het minimum worden beperkt. Om dit te kunnen doen is het van belang dat de samenleving gehoor geeft aan de regels en veiligheidsvoorschriften van het NCCR en het Ministerie van Volksgezondheid/Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg.

[quads id=1]

Twee COVID-19 patiënten herstellende

Van de tot nu toe op het COVID-19 coronavirus positief geteste personen in Suriname, zijn twee herstellende. Dit deelde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, mede tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

Negatief getest

De directeur gaf aan dat een van de twee personen reeds tot tweemaal toe negatief is getest. De persoon wordt ontslagen uit het ziekenhuis en blijft een week in thuisquarantaine. De persoon is niet besmettelijk, maar wordt na een week toch wederom getest op COVID-19 om volledig genezen te worden verklaard.

Thuis quarantaine

[quads id=1]

coronavirus Suriname

Suriname telt momenteel 10 positief geteste COVID-19 gevallen. Er zitten 565 personen onder overheidstoezicht in thuisquarantaine en 106 personen zijn op diverse locaties in overheidsquarantaine. De algemeen geldende regel is dat personen veertien dagen in quarantaine gaan, geteld vanaf het moment dat zij in aanraking zijn gekomen met een COVID-19 positief geteste persoon of de dag waarop ze zijn teruggekomen in Suriname.

Vijftiende dag

[quads id=1]

Als personen binnen veertien dagen geen gezondheidsklachten hebben gehad, wordt op de vijftiende dag een exit screening gedaan door een arts van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). De directeur van Volksgezondheid benadrukt dat er geen schriftelijke verklaring of attest wordt afgegeven voor quarantaine, omdat het blijkt dat dit fraudegevoelig is.

Video persconferentie gisteren

Bron: Covid-19 website Suriname