Een bekende rijke man uit Paramaribo heeft mijn schoonzusje ‘gekocht’ – anoniem Suriname

hotel Suriname
Waarom zijn sommige moeders zo? Weggaan bij je man? Ja, dat kan. Maar waarom hou je je kind weg bij haar vader? Sommige vrouwen zullen hun redenen hebben, maar dat hoeft niet altijd.

We hebben een brief gekregen van een hele bezorgde zus. Ze maakt zich zorgen om haar broertje Ashok. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor een bekende zakenman in Suriname. Prima, maar haar broertje is momenteel aan het doordraaien omdat hij zijn dochtertje niet mag zien. Hij weet niet eens waar ze is. Misschien wordt ze wel misbruikt. Wat moet hij doen? Dit kan toch niet zomaar? Of heb je als vader helemaal geen rechten hier in Suriname?

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Urmilla uit Paramaribo. Ik ben een zeer bezorgde grote zus. Ik wil graag vertellen over het probleem van mijn broer Ashok en zijn vrouw Rasa. Ze zijn 10 jaar getrouwd geweest en ze hebben een meisje van 3 jaar. Ik schrijf de brief voor mijn broertje want ik zie dat hij kapot gaat van verdriet. Ik probeer hem toch te helpen. Hoe dan ook, het is mijn broertje.

Hij slaapt niet, hij eet niet en hij is ziek van verdriet. Hij is namelijk uit elkaar met zijn vrouw. Ze heeft hem jarenlang bedrogen met verschillende mannen. Hij heeft haar zelfs een keertje betrapt in een hotel met een ander. Ze werkt voor een bekende Surinaamse zakenman. Ze heeft een relatie met hem. Ze slaapt met hem en ook met andere mannen, vermoedelijk vrienden van die zakenman. Hij staat daar namelijk om bekend. Het is een man die misbruik maakt van vrouwen. Dat zeggen mensen.

Mijn broer

Mijn broer heeft zoveel voor Rasa gedaan. Hij hield verschrikkelijk veel van haar. Hij heeft haar zelfs haar misstappen vergeven en nu zijn ze toch uit elkaar gegaan. Die rijke man heeft der als ware ‘gekocht’. Hij heeft haar in een appartement of hotel gezet in Paramaribo. Ze is al 2 maanden bij mijn broer weg.

Mijn broer heeft haar wel opgegeven maar waar hij nu zo ziek van is, is zijn kleine meid. Zijn oogappel. Rasa heeft haar meegenomen en hij heeft haar nu al 2 maanden niet gezien. Mijn broer is langzaam aan het doordraaien. En ik ook. Hij maakt zich vreselijk zorgen om zijn dochter en ik ook. Hij is ook bang dat er iets met haar gebeurt. Hij praat niet slecht over Rasa, maar wat als er problemen zijn? Wie kijkt er om naar ze? Wie zegt hem dat zijn meisje veilig is?

Meisjes uit Suriname

Je hoort al die verhalen van misbruik enzo. Laatst zagen we een vervelende video uit Suriname over een jong meisje dat is misbruikt. Wat als zoiets met zijn dochtertje gebeurt? Hij moet weten of zijn dochter veilig is.

hotel Suriname
Voorbeeldfoto van darpanmagazine

Ik weet ook niet welke wegen ik moet bewandelen. Kijk nu, met die corona hebben we gehoord dat men alleen levensbedreigende zaken behandelt. Maar voor mijn broer is dit ook levensbedreigend. Hij kan morgen horen dat zijn meisje is misbruikt door 1 van die mannen. Of dat het meisje wordt geslagen en mishandeld. Hij wil dat voorkomen. Hij heeft dringend hulp nodig van de politie, Bufaz of waar dan ook.

Hij wil zijn kind niet afpakken van Rasa, maar hij wil zijn kind zien, hij wil haar kunnen zien, hij moet weten dat het goed met haar gaat. Kijk dat meisje draagt zijn naam. Kan een moeder een kind zomaar maanden weghouden bij der vader? Wat zijn de rechten van hem als vader. Heeft hij wel rechten in Suriname? Dit kan toch niet zomaar?

Ze is pas 3 jaar

En waarom is het geen levensbedreigende situatie? Is een klein kindje van 3 jaar. We weten niet waar ze is en of er problemen zijn. Ik help graag. Ik wil dat mijn broertje zijn dochtertje te zien krijgt. Maar hoe? Kijk die rijke man, waar Rasa nu een relatie mee heeft. Die man heeft natuurlijk belangrijke contacten in Suriname. Mijn broer maakt misschien niet eens een kans? Waar kan ik eerlijk en goed advies krijgen?

Er is gebeld met advocaten, maar die mannen willen eerst geld zien. Dat is zo lastig. Maar Ashok werkt, hij gaat harder werken om die mannen te betalen, maar waarom moet hij in zijn zakken gaan? Dit is oneerlijk. De vrouw heeft in feite hun dochtertje ontvoerd. Dat meisje heeft de naam van haar vader. Hij heeft toch ook rechten? Ik hoop echt dat we antwoord kunnen krijgen van jullie.

 

Ik ben bang

Mijn broertje begint steeds zieker te worden. Ik begin bang te worden dat hij het recht in eigen hand gaat nemen. Maar ik probeer tot hem te praten om het niet te doen. Want dan is hij straks nog verder verwijderd van zijn meisje. Dus aub als jullie wat tips hebben voor ons, dan horen we het graag.
Bij wie moeten we gaan? Politie, bufaz of misschien kunnen jullie een raadsman aanbevelen die naar de zaak zou willen kijken.

Mijn broer is zeker geen slechte man. Hij deed alles voor die vrouw en zeker voor zijn meisje. Niets kwamen ze te kort. Ik wil geen gemene dingen zeggen over mijn schoonzus, maar het geld van die andere man heeft haar blind gemaakt denk ik hoor. Maar dit kan niet. Mijn broer moet zo snel mogelijk zijn dochtertje zien. Helpen jullie hem? AUB?

 

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig