Breaking nieuws – Tweede significante olievondst in Suriname

olie Suriname

Goed nieuws! En dat mag ook wel. Het zijn moeilijke en vreemde tijden voor ons land. Er is een tweede significante olievondst in Suriname.

[quads id=1]

Wij zijn verheugd u mee te delen dat Apache hun tweede significante olievondst kenbaar heeft gemaakt in het diepzeegebied van Suriname.

NII Suriname schreef het volgende: BREAKING NEWS: Tweede significante olievondst Suriname. Wij zijn verheugd u mee te delen dat Apache hun tweede significante olievondst kenbaar heeft gemaakt in het diepzeegebied van Suriname. De put waar geboord is heet Sapakara West-1.

[quads id=1]

• De Sapakara West-1 put bevestigd het geologisch model en bevat 79 meter aan oliehoudende zanden over meerdere intervallen.
• De derde en vierde exploratieputten in Blok 58 zijn reeds geidentificeerd.

De put is geboord met de Noble Sam Croft, Apache is de operator en heeft 50% belang, terwijl Total de andere 50% bezit.
Sapakara West-1 is geboord tot een diepte van ongeveer 6300 meter en is succesvol getest op aanwezigheid van koolwaterstoffen op verschillende dieptes in de Upper Cretaceous-aged Campanian and Santonian intervals.

[quads id=1]

Volgens de topman van Apache, CEO en President J. Christmann: “Onze tweede ontdekking voor de kust van Suriname dit jaar bewijst ons geologische model verder en bevestigd een groot petroleumsysteem in Blok 58. Op basis van een conservatieve evaluatie kunnen we van Sapakara zeggen dat het om zeer substantiele olievoorkomens gaat.

[quads id=1]

“Belangrijk is dat onze gegevens aangeven dat de Sapakara West-1 een afzonderlijk is en los staat van de Maka Central-1-ontdekking die we in januari van dit jaar aankondigden”. Na voltooiing van de petroleumactiviteiten in Sapakara West-1, zal de Noble Sam Croft verhuizen naar het derde prospect in Blok 58, Kwaskwasi, dat ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Sapakara West-1 ligt. Daarna volgt de vierde put Keskesi, die ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Sapakara West-1 zal worden geboord.

Bron: NII Suriname
https://www.deboodschap.today/tweede-significante-olievondst-suriname/