Ministerie helpt kinderen en kinderopvanginstellingen in Suriname – Coronavirus

kinderen Suriname creche
De coronacrisis treft ook kinderopvanginstellingen in Suriname. Het ministerie van sociale zaken en huisvesting laat weten dat zij hen zullen ondersteunen.

[quads id=1]

De nodige support zal gegeven worden aan de kinderen en hun begeleiders, zodat hun gezondheid gewaarborgd blijft. Bekijk het officiële bericht voor meer informatie en deel het met belanghebbenden. Hoe bescherm jij je kinderen?

[quads id=1]

Kinderen Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Kinderopvanginstellingen krijgen nodige ondersteuning. Kinderopvanginstellingen zullen tegen de achtergrond van de huidige COVID-29 crisis de nodige ondersteuning krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Hiervoor bestaat de Wet Opvanginstellingen die onder andere residentiële kinderopvanginstellingen als doelgroep heeft. Directeur Angela Salmo van het eerdergenoemde ministerie zegt dat er in samenwerking met de UNICEF de nodige support gegeven zal worden aan de kinderen en hun begeleiders, zodat hun gezondheid gewaarborgd blijft.

Verschillende afdelingen

Zo ook de verschillende diensten/afdelingen/bureaus van het ministerie alsmede NGO’s die werken met en voor kinderen zullen in aanmerking komen voor gezondheidsattributen (de zogenaamde PPE), reiniging- en ontsmettingsmiddelen. Dit allemaal valt onder het kader van het Landelijk Kinderbeschermingsnetwerk in Suriname (IKBEN), om zodoende kinderen zoveel als mogelijk te beschermen en te voorkomen dat zij besmet raken met het Coronavirus (COVID-19).

Ouderen

[quads id=1]

De gezondheidssituatie van de medewerkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting in Suriname zijn reeds in kaart gebracht en er is tevens geïnventariseerd wie een dubbele baan heeft. Een dubbele baan is tot nader order niet toegestaan. Met een ieder is er gesproken en wederom is men op het hart gedrukt zich te houden aan gezondheidsprotocollen van het BOG en van de Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen van het ministerie van Volksgezondheid.

In goede handen

[quads id=1]

kinderen Suriname creche

“Wij van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting kunnen u allen gerust stellen dat uw geliefde in goede handen is bij ons in de instellingen,”aldus directeur Salmo op maandag 30 maart tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland