Personen in quarantaine nu herkenbaar aan polsbandje – coronavirus Suriname – video

coronavirus Suriname
Als je thuis moet blijven, moet je thuis blijven! Waarom luisteren mensen niet? Zo brengen ze het leven van een ander in gevaar!
Er is nu een strenger toezicht bij verplichte thuis quarantaine. Het ministerie werkt nu met polsbandjes!! Dit doen ze omdat gebleken is dat niet iedereen die in quarantaine is geplaatst zich aan de regels houdt

[quads id=1]

De bandjes hebben verschillende kleuren. Bekijk het bericht voor meer informatie darover. Kijk ook naar de video van de persconferentie van vandaag waarin dit besproken wordt. Deel het met belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn. Is dit een goede maatregel of is het ministerie nu veel te streng?

[quads id=1]

Coronavirus Suriname

De Covid-19 website Suriname schreef het volgende: Bij controle door het Nationaal COVID-19 Managementteam is gebleken dat niet alle repatrianten die in verplichte thuisquarantaine zijn geplaatst, zich aan de gemaakte afspraken houdt. Er zijn recentelijk personen met een ‘thuisquarantaine’ armband gesignaleerd in het openbaar.

Verplichte thuis quarantaine

Repatrianten zijn in verplichte thuis quarantaine geplaatst door de overheid. Er zijn daarbij duidelijke instructies gegeven, waaronder: minimaal veertien (14) dagen na aankomst in Suriname thuisblijven, de vereiste hygiëne maatregelen in acht nemen en het regelmatig controleren van de lichaamstemperatuur.

Allemaal krijgen een polsbandje

Belangrijk te weten is dat alle personen in verplichte thuisquarantaine door het NCCR zijn voorzien van een armband. De armbandjes hebben de kleuren blauw, bruin of goud. Indien ze worden omgekeerd, hebben zij een witte kleur. Elke kleur is gekoppeld aan een specifieke repatriatievlucht.

[quads id=1]

Strengere maatregelen

Het NCMT benadrukt dat de armbandjes niet zijn geplaatst ter stigmatisering van personen, maar uit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming van de volksgezondheid. Als blijkt dat personen zich niet houden aan de voorgeschreven regels en zich tegen gemaakte afspraken in toch in het openbare leven begeven, zullen de autoriteiten genoodzaakt zijn strengere maatregelen te treffen.

coronavirus Suriname

Harder op te treden

[quads id=1]

Met het oog op de terugkomst van meerdere ingezetenen, en wel uit landen waar het aantal COVID-19 besmettingen hoog ligt, zal niet worden geschroomd harder op te treden tegen overtreders. Met name in tijden van crisis zal geen enkele vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid worden toegestaan, omdat hiermee de openbare orde en in dit geval de volksgezondheid ernstig in gevaar wordt gebracht.

Bekijk hier de video met de persconferentie waarin dit besproken is:

[quads id=1]

Bron: Covid-19 website Suriname

Strenger toezicht bij verplichte thuisquarantaine met armbandjes

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland