Mijn minderjarige dochter heeft een vriend in Paramaribo en wil emigreren – anoniem vakantie Suriname`

vakantie Paramaribo
Laura is een radeloze en verdrietige moeder. Ze heeft antwoorden nodig van jullie. Vorig jaar heeft haar dochter Soraya een jongen ontmoet tijdens hun vakantie in Paramaribo. Ze was toen pas 16 jaar. En nu bijna een jaar later is ze haar spullen aan het pakken om te verhuizen naar Suriname.

Laura, wil graag wat advies hierover. Kan dit zomaar? Wat voor rechten heeft zij als moeder? Zou jij je dochter van 17 naar het buitenland laten vertrekken? Naar een jongen die al bijna 22 jaar is? Heeft het zin om aangifte te doen bij de politie? Nederland of Suriname? Of maakt dat allemaal niet meer uit. Allemaal vragen waar ze graag antwoord op zou willen hebben. Kunnen jullie Laura wat advies geven? Kan ze haar dwingen om te blijven? Of is ze sowieso haar dochter kwijt? Lees haar verhaal. Geef het door aan anderen, wellicht hebben zij goed advies voor haar.

Laura uit Nederland

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Laura, een radeloze alleenstaande moeder uit Nederland. Ik heb maar 1 kind. Een hele knappe dame van 17 jaar maar ze geeft me kopzorgen. Ik heb met meerdere mensen gesproken over mijn probleem. Maar ik krijg verschillende reacties waar ik niets mee kan.

Misschien kunnen jullie mij een beetje op weg helpen.
Het gaat dus over Soraya mijn dochter. Ik heb haar vanaf haar 2de jaar alleen opgevoed. Haar vader is toen heel even in ons leven teruggekomen en toen ze 11 jaar was ging hij er weer vandoor. Hij woont ook hier in Nederland. Ik heb dit alles met hem besproken, maar hij zegt dat hij niet bemoeit. Ze is brutaal zegt hij. Dus met andere woorden: Hij trekt zijn handen van haar af.

Maar dat kan ik niet doen als moeder. Ze woont bij mij en ik ben verantwoordelijk voor haar. En het is ook een beetje mijn schuld allemaal. Vorig jaar waren we op vakantie in Paramaribo. Ik ben zelf een jonge vrouw. Ik ben nog geen 43 jaar en ik ga regelmatig uit. Ik ontmoet veel mensen en heb vaker een date. Mijn dochter Soraya is heel anders. Ze lijkt helemaal niet op mij wat dat betreft. Natuurlijk, ze was nog heel jong, maar ze hield zich helemaal niet bezig met die dingen. Een heel ander type is ze

Op vakantie heb ik haar een beetje gestimuleerd. We waren bij een oude vriendin van mij in Paramaribo. En daar hebben we een kennis van die vriendin ontmoet. Ze heeft een zoon met een bekende zakenman. We hadden een feest bij hun thuis. Super leuk. Die zoon was zo verliefd op Soraya.

Ik heb Soraya toen zelf een beetje in zijn richting geduwd. Ik had wel meteen spijt ervan, want tijdens die vakantie heeft ze ook met die jongen geslapen. Ik vond dat natuurlijk helemaal niet goed. Ze was 16 jaar. Goed we hebben veel gesproken enzo. En ze is die jongen blijven zien na de vakantie. Op de app en ze bellen de hele dag. Soraya was ineens veranderd. (moeders let goed op).

Hij is in de tussentijd 2 keren in Nederland geweest. Hij, Kevin, is een jongen van 21 jaar. Bijna 22. Het is wel een nette jongen uit een nette familie. Geen probleem kind. Dat niet.

Hij bleef hier bij een tante van hem en Soraya bleef dan ook daar. Helemaal aan de ander kant van het land. Ik was daar niet blij mee. Ik vond dat die tante het niet moest toelaten. Dus daar hadden we ook wat problemen mee en daardoor heb ik een beetje problemen gekregen met Kevin en zijn familie in Paramaribo. Ik nam het hun ook kwalijk. Soraya houdt van die mensen dus ze was ook boos op mij.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van www.coloradocollege.edu/

We hebben alleen maar ruzie in huis. School heeft ze verwaarloosd en ze maakt nu dus plannen om naar Suriname te verhuizen. Naar die Kevin. Maar ze is nog maar 17 jaar. Ze wordt pas in september 18 jaar. Maar ze wil dus in juni naar Suriname vertrekken. (dit verhaal hebben we binnengekregen voor de coronacrisis).

Nu vraag ik mij als moeder af hoe andere moeders dit vinden. Ik ben helemaal niet in contact met die ouders van Kevin. Door die ruzie met die tante hier willen ze ook niets met mij te maken hebben. Soraya zegt dat ze niet bij zijn familie gaat wonen maar bij Kevin thuis. Hij heeft dan een eigen huis. Ze zegt ook dat ze daar gaat studeren.

Ik heb gewoon helemaal niets te zeggen. Dat kan toch niet? Ik bepaal toch nog steeds het leven van mijn dochter? Een kennis in Suriname heeft me gezegd dat ik wel aangifte mag doen tegen Kevin ivm misbruik omdat ze een minderjarige is. Maar dat ga ik niet doen. Want ze wilde het ook zelf en die twee hebben een vaste relatie. En ik ben niet zo tegen die relatie meer. Ik kan daar toch niets aan doen, maar ik ben nu gewoon bang om mijn kind kwijt te raken.

Ik heb ook mijn baan in Nederland, anders zou ik mee gaan naar Suriname. Al is het voor een paar jaar. Zodat ze kon zien hoe het leven daar is. Ik ben toch alleen. Maar ik kan ook mijn leven hier niet opgeven.
Soraya en ik praten bijna niet meer. Ze zegt me niet veel meer over haar plannen. Ik vind het heel erg. Ze is alleen maar met die jongen bezig. Ik heb haar gezegd dat ik haar niet laat gaan, maar ze zegt dat ze toch gaat.
Kan ik haar tegenhouden?

Wat zijn mijn rechten als moeder? Ik heb het nog niet besproken met de politie hier. Ik heb wel gelezen dat het ontvoering is als ze daar gaat wonen. Maar in september wordt ze 18 dan mag ze doen wat ze wil. Hoe kan ik mijn kind overtuigen om hier bij mij te blijven? Desnoods was Kevin hier gekomen, maar hij gaat nooit in Nederland wonen. Dat wil hij niet en zijn ouders gaan hem ook niet laten gaan. Hij helpt zijn vader in het bedrijf.

Ik voel me zo waardeloos als moeder, alsof al die jaren die ik voor haar heb opgegeven allemaal voor niets zijn. Of moet ik haar gewoon loslaten? Dat wil ze. Zou jij je dochter laten verhuizen naar Suriname? Bovendien kent ze het land niet eens goed. Ik ook niet. Ik hoop op wat goede adviezen van jullie want het is een hele moeilijke tijd voor mij als moeder. Ik voel me echt alleen. Er is niets meer over van die goede relatie tussen mij en mijn dochter. Alleen vanwege een snotaap.
Groetjes van Laura

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig