Aruba gaat in Lockdown – 17 coronavirus besmettingen binnen 4 dagen – video’s

coronavirus Aruba
Begin februari kwamen 4 Nederlanders uit China Aruba binnen. Ze hadden daar het Chinees Nieuwjaar gevierd. Ze werden meteen in quarantaine geplaatst. Er waren toen nog geen besmettingen.

[quads id=1]

En nu, nog geen twee maanden later staat het aantal besmettingen met het coronavirus op 28. De regering van Aruba heeft een drastisch besluit genomen: Dit weekend gaan ze op Lockdown! Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar wat video’s over het eiland. Gaan Nederland en Suriname ook volgen?

[quads id=1]

Coronavirus Aruba

NOS Nederland schreef het volgende: Arubanen moeten vanaf zondag thuisblijven. De bevolking van Aruba mag vanaf zondagochtend het huis niet meer verlaten. Gisteravond scherpte de overheid de eerder afgekondigde maatregelen aan tegen verdere verspreiding van covid-19. Maandag had Aruba nog negen coronavirus besmettingen, gistermiddag was dat al opgelopen tot 28.

[quads id=1]

Boodschappen doen

Het verplichte thuisblijven duurt minimaal twee weken. Mensen mogen nog wel noodzakelijke boodschappen doen, zoals voor voedsel en medicijnen. Ook mag men nog naar buiten voor lichaamsbeweging.

[quads id=1]

Buureiland

Op Curaçao is een samenscholingsverbod ingesteld voor vier of meer mensen en mogen alleen supermarkten, afhaalrestaurants en apotheken openblijven. Het aantal bevestigde coronapatiënten is daar zeven, onder wie een medewerker van een laboratorium dat coronatests uitvoert.

Bekijk hier de video’s over het eiland:

[quads id=1]

Lees ook: 4 Nederlanders in quarantaine op Aruba – Coronavirus – video’s
Bron: NOS Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland