112 nieuwe doden en 1172 nieuwe besmettingen binnen 1 dag – coronavirus Nederland video’s

coronavirus Nederland

Het RIVM heeft zojuist weer de afschuwelijke nieuwe cijfers bekend gemaakt. Meer dan 100 nieuwe doden zijn erbij gekomen. Dit is verreweg het hoogste aantal tot nu toe.

[quads id=1]

Dus nee, we hebben geen goed nieuws. We hadden het gehoopt, dat wel. Ook zijn er 1.172 nieuwe besmettingen genoteerd. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de nieuwe video’s die wij voor jullie hebben verzameld. Sommige mensen zijn nog steeds laconiek en denken dat het een ‘gewoon griepje’ is. Denk jij dat ook nog? Kijk dan naar de video’s daarover. Deel het met iedereen!! Wat nu Nederland???

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: 112 nieuwe doden door coronavirus, verreweg grootste gemelde aantal tot nu toe. Nog eens 112 personen in Nederland zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag in de dagelijkse update. Dit is tot nu toe verreweg het grootste aantal gemelde overleden coronapatiënten in één dag. Ziekenhuizen kregen er 349 nieuwe COVID-19-patiënten bij.

Nieuwe besmettingen

In totaal zijn in Nederland 546 coronapatiënten overleden. Het aantal bevestigde besmettingen steeg met 1.172 tot 8.603.

[quads id=1]

Op donderdag kregen ziekenhuizen er 315 nieuwe patiënten bij en werden 78 sterfgevallen gemeld. Woensdag meldde het RIVM 341 nieuwe ziekenhuisopnames en 80 doden.

Elke dag

Elke dag wordt een update gegeven van de laatste 24 uur. Dit betekent niet dat er bijvoorbeeld van woensdag op donderdag 78 mensen zijn overleden. Sommige sterfgevallen worden namelijk niet op dezelfde dag geregistreerd.

Volgens het RIVM Nederland hebben de genomen maatregelen mogelijk al invloed op het aantal overledenen en het aantal mensen dat in het ziekenhuis belandt, aangezien het “minder snel toeneemt dan je zonder maatregelen zou verwachten”.

[quads id=1]

Afstand houden

“Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.”

[quads id=1]

Werkelijke aantal

Het werkelijke aantal besmettingen met het COVID-19-virus ligt overigens hoger. Door de beperkte testcapaciteit kan niet iedereen getest worden. Met name patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en zorgverleners worden getest.

Video’s:

[quads id=1]

Bron: NU.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6040712/112-nieuwe-doden-door-coronavirus-verreweg-grootste-gemelde-aantal-tot-nu-toe.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland