Meer dan 1000 nieuwe besmettingen in Nederland – Dodental coronavirus stijgt naar 434 – video’s

coronavirus Nederland
Het RIVM Nederland heeft zojuist de nieuwe cijfers bekend gemaakt: Het aantal mensen dat overleden is ten gevolge van het coronavirus is helaas weer gestegen. Er zijn 78 nieuwe doden bijgeschreven op de lijst. Gisteren waren dat er 80. Een lichte ‘verbetering?’

[quads id=1]

Het aantal coronavirus besmetting is helaas opgelopen. Het zijn er nu 7.431. Dat is een stijging van meer dan 1000 in 1 dag. Er zijn zichtbaar minder mensen op straat, maar nog steeds te veel. Je ziet rijen voor bepaalde winkels. De Haagse markt is terstond gesloten omdat het veel te druk was (video). Houden mensen zich wel aan de regels daar? Nemen ze dit wel serieus of hebben ze geen andere keus? Thuisblijven is niet voor iedereen een optie. Bekijk de andere nieuwe video’s die wij voor jullie hebben verzameld. Hoe doen Nederlandse kinderen het bijvoorbeeld in het buitenland? Luister naar hun verhaal samen met jouw kinderen.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Dodental coronavirus in Nederland stijgt naar 434, nog eens 315 patiënten in ziekenhuis. Het aantal personen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 78 gestegen naar 434, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag in de dagelijkse update. Ziekenhuizen kregen er 315 nieuwe coronapatiënten bij.

RIVM

[quads id=1]

Woensdag meldde het RIVM 341 nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal zijn er nu 2.151 coronapatiënten opgenomen of opgenomen geweest. Niet alle 78 genoemde personen zijn in de afgelopen 24 uur overleden. Er zitten ook meldingen van enkele dagen geleden tussen. De overlijdensgevallen worden niet altijd direct geregistreerd.

Het aantal bevestigde besmettingen is met 1.019 opgelopen tot 7.431. Woensdag was het virus bij in totaal 6.412 personen in Nederland vastgesteld. Het RIVM meldde toen tachtig sterfgevallen.

[quads id=1]

Stijgt minder snel

Volgens het RIVM neemt het aantal overledenen en het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten “minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten”. Het RIVM zegt dat dit erop wijst dat de genomen maatregelen invloed hebben op de snelheid van de verspreiding van het virus.

Bekijk hier de video’s:

Hoe doen de Nederlandse kindjes dat in het buitenland?

Haagse Markt gesloten:

Bron: Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland