1-jarige Medina ligt in het ziekenhuis – Hoeveel kinderen hebben het coronavirus in Nederland? – video’s

baby Nederland
De 1-jarige Medina is besmet met het coronavirus en ligt op dit moment in het Ziekenhuis in Nederland. Voor velen was het coronavirus een ‘ziekte voor ouderen’.

[quads id=1]

Maar er zijn wereldwijd ook veel kinderen getroffen door deze ziekte. Maar hoeveel kinderen zijn er eigenlijk besmet in Nederland? De cijfers zijn bekend gemaakt. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover en kijk ook naar wat video’s over kinderen en het virus. We wensen Medina en haar mama heel veel beterschap toe.

[quads id=1]

Kinderen met het Coronavirus

Hart van Nederland schreef: Hoeveel kinderen hebben het coronavirus in Nederland? Het RIVM publiceerde gisteren nieuwe cijfers met meer informatie over de leeftijd van coronapatiënten in Nederland. Hieruit bleek dat tot nu toe (25 maart) 23 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar ziek zijn geworden door corona. 10 van hen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Zieke kinderen

In de leeftijdscategorie van 5 tot en met 9 jaar werden zes kinderen ziek, van wie er één naar het ziekenhuis moest. In de leeftijdscategorie van 10 tot en met 14 ging het om 30 zieke kinderen, van wie er 4 naar het ziekenhuis moesten. In de categorie 15 tot en met 19 jaar werden meer kinderen ziek: 42 tieners in totaal, van wie er 4 naar het ziekenhuis moesten.

[quads id=1]

Geen overledene

Geen enkel kind is tot nu toe overleden aan het coronavirus in Nederland. Daarnaast benadrukt het RIVM dat de meeste jongeren bij een besmetting nauwelijks klachten krijgen. Zo zullen de meeste jongeren niet eens merken dat ze ziek zijn, als ze besmet zijn met het virus.

Medina 1 jaar
baby Nederland
Mama en baby Medina

De 1-jarige Medina is besmet met het coronavirus en ligt op dit moment aan het zuurstof in het Alrijne-ziekenhuis in Leiderdorp. Haar moeder Samira is bij haar. Ook zij is positief getest, vertelt oma Brigitte aan RTL Nieuws.
Hoe Medina en Samira het virus hebben opgelopen, is niet duidelijk. Ze zijn niet in een risicogebied geweest en kwamen nauwelijks nog buiten. Dat juist Brigitte nu anderen buiten vrolijk ziet rondlopen alsof er niets aan de hand is, doet haar pijn. “Normaal zou ik mijn verhaal niet zomaar doen, maar nu wil ik een boodschap afgeven. Blijf gewoon thuis met je kinderen, dit kan jou ook overkomen.”

Blijf binnen

[quads id=1]

“Ga spelletjes spelen, zingen, maak het gezellig in huis zodat kinderen zich niet gaan vervelen, maar blijf binnen. En als je dan een frisse neus wilt halen, doe dat dan ergens waar niemand anders is. We moeten dit virus bestrijden en dat kan alleen lukken als we dit samen doen. We moeten sterk blijven en dit gewoon nog even volhouden. Want wat wij meemaken, dat wil niemand.”

Video’s

[quads id=1]

Bekijk hier wat video’s die we over dit onderwerp hebben verzameld:

Bekijk hier op Hart van Nederland het volledige verhaal en video over Medina:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5070336/medina-1-ligt-door-corona-ziekenhuis-verschrikkelijk-om-te-zien

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland