Coronavirus doden in Nederland wederom fors gestegen! Video

coronavirus Nederland

Het is heel triest wat er nu in Nederland gebeurt. In 1 dag zijn er 80 doden bijgekomen. Het aantal coronavirus besmetting is gestegen naar 6412

[quads id=1]

We weten inmiddels al dat het er in werkelijkheid veel meer zijn. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover en kijk naar de nieuwe video’s. Hoe kunnen we dit eigenlijk stoppen? Wil je weten wat het coronavirus met je doet? Kijk dan naar de video.

[quads id=1]

De Stentor Nederland schreef het volgende: RIVM: 80 sterfgevallen, 341 nieuwe opnames van coronapatiënten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt in zijn 24-uurs update dat er de afgelopen dagen nog eens 80 personen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus zijn overleden. Een stijging ten opzichte van gisteren, toen er 63 sterfgevallen werden gemeld. In totaal zijn 1836 Covid-19-patiënten opgenomen in een ziekenhuis.

[quads id=1]

Met de nieuwe RIVM-cijfers komt het aantal sterfgevallen in ons land uit op 356. Gisteren waren dat er 276. In de leeftijdscategorie 80 tot 84 jaar overlijden veruit de meeste patiënten. De jongste persoon die aan Covid-19 bezweek was 55 jaar, de oudste was 97 jaar.

Het aantal personen dat met zware klachten werd opgenomen steeg met 341 en staat op dit moment op 1836. Een stijging ten opzichte van gisteren, toen er 265 nieuwe opnames werden gemeld. De leeftijdscategorie 55 tot 59 jaar ziet het meeste aantal opnames.

Procentueel gezien kwam tot nu toe 28,6 procent van alle vastgestelde besmettingen in het ziekenhuis terecht. Van het totale aantal patiënten kwam 5,6 procent te overlijden. Het aantal dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis terechtkomt, kan ook hoger liggen, omdat besmetting soms later wordt vastgesteld.

Nieuwe besmettingen

Naast het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnamen is ook in het aantal nieuw vastgestelde besmettingen een stijging zichtbaar. Nam het aantal gisteren nog met 811 toe, de afgelopen 24 uur werden er 852 personen positief op het virus getest. Het totaal aantal bevestigde infecties staat daarmee op 6412.

[quads id=1]

Volgens het rijksinstituut is het werkelijke aantal Covid-19-besmettingen hoger dan gemeld. Niet alle besmettingen worden getest. Bij het begin van de uitbraak werden ook mensen getest die contact hadden met een coronapatiënt. Nu worden voornamelijk mensen die een groot risico lopen of zware klachten hebben getest.

‘Gecontroleerde uitbraak’

RIVM-directeur Van Dissel praatte vandaag de Tweede kamer bij en zei dat de verspreiding van het coronavirus, mede door de door het kabinet afgekondigde maatregelen, ‘langzaam maar zeker’ stabiliseert. Volgens Van Dissel is er op dit moment geen sprake meer van een ‘ongecontroleerde uitbraak’.

[quads id=1]

,,De exponentiële groei is zeer waarschijnlijk tot staan gebracht. Het is gevoelig voor gedrag, maar vooralsnog is er een positieve trend. Dat is een belangrijke boodschap.” De RIVM-voorman benadrukte wel dat het vooralsnog om schattingen gaat. Wanneer er sprake van verdwijnen van het virus kan zijn, is nog niet duidelijk.

Video – Wat doet het coronavirus met je?

Bron: De Stentor Nederand
https://www.bd.nl/binnenland/rivm-80-sterfgevallen-341-nieuwe-opnames-van-coronapatienten~a69a236d/