Video – Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank in Suriname sluiten deuren!

banken Suriname

De banken in Suriname hebben vandaag massaal de deuren gesloten!! Uit protest tegen de nieuwe controversiële cambiowet hebben de commerciële banken in ons land dinsdag hun deuren gesloten.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Wat vinden jullie van deze actie?

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Uit protest tegen de nieuwe controversiële cambiowet hebben commerciële banken dinsdag hun deuren gesloten. In eerste instantie had de vakbond bij de Hakrinbank haar leden opgeroepen de werkplek onmiddellijk te verlaten. In het weekend had de Surinaamse Bankiersvereniging zich al gebogen over een volledige lamlegging van de dienstverlening.

[quads id=1]

Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank sloten hun deuren, nadat de bankiersvereniging het advies had gegeven om te sluiten. C-47-voorzitter Robby Berenstein zegt desgevraagd dat de Volkscredietbank woensdag op slot gaat.

[quads id=1]

De omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren die dinsdag is afgekondigd stuitte op felle protest van bankiers, het bedrijfsleven, de verzekeringssector en de vakbeweging. Ook oppositiepartijen zijn ertegen. Volgens deze organisaties zal de nieuwe wet desastreuze gevolgen hebben voor de totale samenleving.

[quads id=1]

Het wordt niet uitgesloten dat de sluiting deze hele week zal duren. Intussen zijn de banken en vakorganisaties bezig juridische stappen voor te bereiden om de uitvoering van de gewraakte wet te stuiten. Vooralsnog is onduidelijk of ATM-machines bevoorraad zullen worden, mochten die tijdens de banksluiting leegraken.

Bekijk hier een video van Biervliet hierover:

Bron: DWT Suriname
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/03/24/banken-massaal-op-slot/