Video – Zieke Joël smeekt mensen om binnen te blijven – coronavirus Nederland

Nederland

‘Dit virus is een sluipmoordenaar’. Dat zegt de zieke Joël uit Nederland. Hij ligt in een ziekenhuis aan de beademing. Ook hij wil de mensen bewust maken van deze vreselijke ziekte

[quads id=1]

Mensen moeten het niet te licht nemen. Joel is pas 39 jaar. Hij was jong, fit en gezond en toch ligt hij nu aan de beademing. Bekijk de video met zijn boodschap. Geef het door aan een ieder!!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Hart van Nederland schreef het volgende: Coronapatiënt Joël Borelli smeekt mensen binnen te blijven: ‘Dit virus is een sluipmoordenaar’. Joël Borelli uit Eindhoven ligt al een week aan de beademing nadat hij het nieuwe coronavirus had opgelopen. “Elke handeling kost veel energie”, vertelt de entertainer aan Hart van Nederland. “Langzaamaan raak je helemaal uitgeput.”

Na de vakantie

De 39-jarige Borelli, artiestennaam van Joël Boreel, is jong, fit en gezond. Toch werd hij na een skitrip naar Oostenrijk geveld door de ziekte. “De koorts werd met de dag erger”, vertelt hij. “Na drie dagen ben ik met de ambulance opgehaald.” Volgens de artiest blijkt hierdoor opnieuw dat iedereen vatbaar is het virus, jong en oud.

[quads id=1]

‘Virus is sluipmoordenaar’

Naar omstandigheden gaat het volgens hem een stuk beter. “Drie dagen geleden voelde het nog als een enorm gevecht, zowel fysiek als emotioneel, omdat je alleen bent”, legt Borelli uit. “Je hebt koorts, je hallucineert en je bent kortademig.”

[quads id=1]

Qua koorts gaat het inmiddels beter, maar zonder beademing kan hij nog niet. Inmiddels ligt de artiest een week in Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. “Dit virus is een sluipmoordenaar, maar ik ben aan de winnende hand”, bezweert Borelli met horten en stoten in zijn beademingskapje. “Maar het is echt een slijtageslag.”

‘Mensen, blijf binnen’

Joël Borelli is naast artiest ook vader van drie. In zijn ziekenhuisbed wordt hij vergezeld door tekeningen van zijn kinderen. “Daar kijk ik veel naar, ze trekken me er doorheen. Je mist je gezin, je voelt je eenzaam, maar gelukkig kunnen we Facetimen en bellen. Het is heel fijn om dadelijk weer met ze samen te zijn.”

[quads id=1]

Juist omdat hij weet hoe het is om corona te hebben, snapt Borelli er niets van dat mensen de adviezen van de overheid in de wind slaan. “De ene avond klappen ze voor de mensen in de zorg, een dag later gaan ze naar het strand. Dat rijmt niet met elkaar.”

Slopende ziekte

Volgens hem zijn mensen zich niet bewust hoe slopend de ziekte is. “Ik hoop dat iedereen beseft dat binnen blijven en adviezen opvolgen de manier is om dit te stoppen. Alleen dan kan het. Hou daar alsjeblieft rekening mee.”

Bekijk hier de video:. De video kan zeer emotioneel overkomen

Bron: Hart van Nederland
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/oproep-coronapatient-joel-borelli/

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland