4 coronavirus patiënten in Suriname – 92 mensen in thuis quarantaine – video’s

coronavirus Suriname

Hierbij het officiële bericht vanuit de regering over de nieuwe bevestigde Coronavirus patiënten in Suriname. Het aantal COVID-19 bevestigde gevallen staat nu op 4. Het gaat hierbij om 2 importgevallen en 2 contactpersonen. Het Ministerie heeft tevens een rapportage ontvangen uit Nederland dat een persoon, die van 1 tot en met 16 maart op vakantie was in Suriname, positief heeft getest op COVID-19 aldaar.

[quads id=1]

De tweede patiënt in Suriname (P2) en de patiënt in Nederland (PNL) zijn niet opgemerkt bij de gezondheidsscreening op de luchthaven, omdat zij bij binnenkomst geen symptomen vertoonden. Bekijk het bericht voor meer informatie hierover en geef het door aan belanghebbenden.

Het Ministerie van Volksgezondheid roept het publiek op om kalm te blijven en alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstandelijkheid en algemene preventie van infecties uit te voeren.

[quads id=1]

Coronavirus Suriname

coronavirus Suriname

Het aantal besmette personen in Suriname is gestegen naar 4. De officiële Covid-19 website in Suriname is vannacht bijgewerkt. Gisteren werd door het ministerie aangegeven dat er 6 ‘suspeçt cases’ getest werden. De uitslag was op het moment van de persconferentie nog niet binnen. Het vermoeden bestaat dat het om 2 van deze 6 gaat. Op de website staat ook dat er inmiddels 92 mensen in thuis quarantaine zitten.

Later meer hierover.

[quads id=1]
Bekijk hier de informatie van het NII Suriname:

Het aantal COVID-19 bevestigde gevallen staat nu op 4. Het gaat hierbij om 2 importgevallen en 2 contactpersonen. Hun situatie is stabiel. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft een rapportage ontvangen uit Nederland dat een persoon, die van 1 tot en met 16 maart op vakantie was in Suriname, positief heeft getest op COVID-19 aldaar.

De tweede patiënt in Suriname (P2) en de patiënt in Nederland (PNL) zijn niet opgemerkt bij de gezondheidsscreening op de luchthaven, omdat zij bij binnenkomst geen symptomen vertoonden. De preventieve maatregelen van de regering waren rond die periode nog niet verscherpt voor Nederland; Nederland was op dat moment niet op de quarantaine lijst.

PNL presenteerde zich op 14 maart bij de Spoedeisende hulp (SEH) van het AZP met ernstige kortademigheid. Na overweging van de symptomen en zijn chronische longaandoening, voldeed PNL niet aan de criteria van een suspect case. De patiënt vertrok op 16 maart naar Nederland, waar hij op 17 maart positief testte op COVID-19.

[quads id=1]

P2 presenteerde zich op 19 maart met symptomen bij de Spoedeisende hulp (SEH) van het AZP. Zij werd volgens protocol buiten opgevangen, apart gehouden en er werd een test ingezet in het AZP. Na 24 uur werd de positieve diagnose bevestigd door het Centraal Laboratorium.

De contactpersonen voor zowel de P2 als PNL worden momenteel opgespoord en in kaart gebracht door afdeling Epidemiologie van het BOG.

De 2 additionele gevallen gerelateerd aan het eerste bevestigd geval, waren in quarantaine geplaatst alvorens zij symptomen vertoonden, waardoor hun aantal contactpersonen minimaal is.

[quads id=1]

De patiënten worden in isolatie ondergebracht in het Wanica ziekenhuis, waar de nodige zorg beschikbaar is.

Het ministerie van Volksgezondheid wenst de volgende preventieve maatregelen wederom te benadrukken:

  • Bent u de afgelopen 14 dagen in het buitenland geweest en heeft u griepsymptomen, BLIJF THUIS en neem telefonisch contact op met uw huisarts of 178.
  • Bent u in nauw contact geweest met een persoon waarbij COVID-19 bevestigd is, BLIJF THUIS en neem telefonisch contact op met uw huisarts of 178.
  • Het ontmoedigen van openbare bijeenkomsten.
  • Het ontmoedigen van niet-essentiële reizen.
  • Houdt 1,5 tot 2 meter afstand van mensen met griepsymptomen
  • Weersta de gewoonte om uw gezicht aan te raken.
  • Regelmatig handhygiëne toe te passen door de handen grondig te wassen met water en zeep of door een handdesinfectiemiddel te gebruiken als de handen niet zichtbaar vuil zijn.
  • Het toepassen van hoest- en nies etiquette door mond en neus met een tissue of de elleboogholte af te dekken bij het hoesten of niezen.

Intussen worden de trainingen van gezondheidswerkers en first responders vervolgd. De gezondheidsscreenings op de officiële havens en weg blokkades worden normaal voortgezet met behulp van het Nationaal leger. De voorraden ‘personal protective equipment’ (PPE) en medicatie voor behandeling van onze patiënten zullen gaandeweg worden aangevuld.

De bewustwording omtrent COVID-19 zal vergroot worden door middel van de doorlopende communicatiecampagne via diverse mediakanalen, waaronder de BOG Facebookpagina. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs haar technische input gegeven aan het ontwikkelen van een crisiscommunicatie- en mediaplan. Het doel hiervan is om de richtlijnen zo effectief mogelijk te communiceren en de bevolking bewust te maken van risico’s, om zo zichzelf te kunnen beschermen.

[quads id=1]

Het Ministerie van Volksgezondheid roept het publiek op om kalm te blijven en alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstandelijkheid en algemene preventie van infecties uit te voeren.

Opgelet. Hou rekening met alle getroffen maatregelen en hou je aan de veiligheidsvoorschriften. Bekijk de video’s voor meer informatie en om te weten hoe we met zijn allen het aantal besmettingen laag kunnen houden.

Video’s:

[quads id=1]

Video over thuis quarantaine:

Bron: Covid 19 website Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland