409 nieuwe besmettingen en totaal 76 doden – coronavirus Nederland – video

coronavirus Nederland

Het RIVM heeft zojuist de nieuwe cijfers omtrent het coronavirus bekend gemaakt. Er zijn al 76 doden gevallen. En er zijn nu 2460 besmet. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk veel hoger.

[quads id=1]

De situatie lijkt uit de hand te lopen. Is het tijd voor een totale lockdown? Waar wordt er nog op gewacht? Of zal het allemaal vanzelf wel beter worden? Kijk ook naar een video daarover!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

De telegraaf schreef het volgende: RIVM: dodental door corona naar 76 en 409 nieuwe personen besmet. De ziekte Covid-19 heeft nu 76 mensen het leven gekost, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag. Het aantal sterfgevallen is dus opgelopen met 18.

Het totale aantal mensen bij wie het virus is vastgesteld, is met 409 gestegen tot 2460 Dat is het aantal positief geteste mensen. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, want lang niet iedereen die het virus waarschijnlijk heeft opgelopen wordt nog getest. Daarvoor ontbreekt de capaciteit en als mensen toch al thuisblijven is het volgens het RIVM bovendien onnodig.

[quads id=1]

In het ziekenhuis

In totaal zijn er in Nederland sinds het begin van de uitbraak 489 patiënten met de ziekte Covid-19 opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De positief geteste mensen wonen in Noord-Brabant: 870 personen. Daarna volgen Zuid-Hollnad (312) en Limburg (301).

Nederland op slot

De politie bereidt zich voor op het scenario dat in Nederland wordt gekozen voor een volledige lockdown, een situatie waarbij de hele maatschappij op slot gaat en mensen moeten thuisblijven. In die situatie zou de politie zo’n noodverordening moeten handhaven en indien nodig de „sterke arm moeten tonen”, aldus Max Daniel, coördinator corona van de Nationale Politie.

Lockdown

[quads id=1]

Viroloog Ab Osterhaus vindt dat Nederland op slot moet, net als bijvoorbeeld België, Italië, Spanje en Frankrijk. Een totale lockdown zorgt ervoor dat het virus zich minimaal tot niet meer kan verspreiden in ons land. „We moeten ermee beginnen”, aldus Osterhaus in Op1.

Video:

Bron: De telegraaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2110837413/rivm-dodental-door-corona-naar-76-en-409-nieuwe-personen-besmet

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland