Kleuter in Nederland besmet met het coronavirus – video

peuter Nederland
Een kleuter op een school in Nederland is besmet met het coronavirus. Afgelopen weekend werd de kleuter, als enige in het gezin, ziek. Zal het kind het op school hebben opgelopen?

[quads id=1]

Het is maar goed dat de scholen in Nederland nu gesloten zijn dus daar is besmetting niet meer mogelijk. Sommige scholen zijn overigens wel open voor de ouders met belangrijke beroepen. Tot nu toe zijn vooral volwassenen besmet met het corona-virus. Maar kinderen kunnen het ook krijgen, kijk naar de video van de 13-jarige Jasper. Hij had het ook en vertelt erover.

[quads id=1]

School in Nederland

Corona bij kleuter basisschool in Zwolle. Een leerling uit groep 1 van een basisschool in Nederland is besmet met het coronavirus. Dat laat de directie aan de ouders weten in een mail.

Meer besmettingen

Directeur Ingeborg de Ruiter zegt dat er gezien de landelijke verwachtingen nog meer meldingen van besmetting zullen komen en vraagt ouders om de school hiervan op de hoogte te stellen. Over de besmette kleuter meldt ze: ‘Het betreffende gezin heeft zelf passende maatregelen genomen. Wij wensen hen veel sterkte toe in de komende tijd.‘

[quads id=1]

Privacy

Volgens De Ruiter is het kind afgelopen weekeinde ziek geworden, als enige gezinslid. Verdere details wil ze uit privacyoverwegingen niet delen.

De ouders hebben over het algemeen goed gereageerd op de mededeling, zegt ze in een toelichting. ,,Gezien de ontwikkelingen in Nederland is het natuurlijk ook niet vreemd dat het op een basisschool opduikt. Het enige dat we kunnen doen is alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen goed in acht te blijven nemen.”

Vitaal beroep

[quads id=1]

De school is sinds maandag gesloten maar blijft wel opvang bieden aan kinderen van ouders die een vitaal beroep uitoefenen, mits ze geen klachten hebben. Daar verandert het corona geval niets aan.

Video:

Tot nu toe zijn vooral volwassenen besmet met het corona-virus. Maar kinderen kunnen het ook krijgen, maar die worden niet zo ziek. Iemand die daar alles van weet is Jasper van 13. Hij had het virus maar is nu weer beter:

Bron:
https://www.destentor.nl/zwolle/corona-bij-kleuter-basisschool-de-octopus-zwolle~aa0fb1c0/

Geschreven door Francisca Muller
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland