Doden door coronavirus in Nederland enorm gestegen – 292 nieuwe bevestigde besmettingen

coronavirus Nederland

Het RIVM heeft zojuist de nieuwe cijfers gepubliceerd. Een opvallend verschijnsel: Het dodental vanwege het coronavirus in Nederland is enorm gestegen.

[quads id=1]

Inmiddels zijn er meer dan 1700 BEVESTIGDE besmettingen met het virus. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met een ieder!! Houden jullie je aan de regels. Alleen op die manier kunnen we het aantal besmettingen tegengaan!!!

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Dodental door coronavirus in Nederland naar 43, 292 nieuwe bevestigde besmettingen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is opgelopen tot 1705, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Inmiddels zijn in het land 43 mensen overleden aan de gevolgen van het COVID-19-virus.

Het totale aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is hoger dan het RIVM meldt. Niet iedereen wordt getest op het virus en het instituut maakt alleen de bevestigde besmettingsgevallen bekend.

Daarnaast merken sommige mensen niet dat ze besmet zijn, omdat ze geen klachten hebben gekregen. Het RIVM schat dat in totaal ongeveer zesduizend Nederlanders met het virus besmet zijn of zijn geweest.

[quads id=1]

Het is bovendien lastig om het aantal genezingen in kaart te brengen, hoewel het RIVM dit wel graag wil doen. Het is namelijk niet verplicht om een genezing te melden. Het instituut is wel bezig om deze cijfers te verzamelen.

Rutte: ‘Coronavirus is onder ons en zal dat voorlopig ook blijven’
Premier Mark Rutte sprak het land maandag toe in een speech waarin hij zei dat “het land voor een enorme opgave staat”. De premier omschreef de maatregelen die getroffen worden als “ongekend voor landen in vredestijd”.

[quads id=1]

Zolang er geen vaccin is, gaat Nederland het virus te lijf met het opbouwen van gecontroleerde groepsimmuniteit. Hoe groter de immune groep, hoe kleiner de kans dat kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid het virus kunnen krijgen.

Groepsimmuniteit opbouwen kan echter maanden duren, stelde de premier. “In die tijd moeten we mensen die een groter risico lopen zoveel mogelijk afschermen”, aldus Rutte.

Bron: Nu.nl
https://www.nu.nl/coronavirus/6038155/dodental-door-coronavirus-in-nederland-naar-43-292-nieuwe-bevestigde-besmettingen.html

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland