11 besmettingen in Frans Guyana – coronavirus

coronavirus Suriname

Opgelet! Het aantal besmettingen met het coronavirus bij onze Franse buren is gestegen!! Inmiddels zijn er 11 patiënten (bij het publiceren van dit bericht stond het aantal op de officiële WHO.int op 7) in Frans Guyana. Het aantal groeit. Net zoals in vele andere landen.

[quads id=1]

Wereldwijd worden er drastische maatregelen getroffen om de ziekte te beperken. Ook in Frans-Guyana, maar de internationale luchthaven is niet gesloten. In Suriname inmiddels wel! Bekijk het bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

coronavirus Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Elf gevallen van coronavirus in Frans-Guyana. In buurland Frans-Guyana zijn tot en met maandag elf gevallen van het coronavirus vastgesteld. Vijf in Saint Laurent-du-Maroni en de overige zes in Kourou en de hoofdstad Cayenne. Dat zegt de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, tegen de redactie van de Ware Tijd.

Lokaal

[quads id=1]

Het gaat om negen “geïmporteerde” gevallen en twee personen die lokaal zijn besmet. Vijf nieuwe gevallen werden maandag bevestigd. Twee van de personen bij wie de ziekte is vastgesteld zijn tijdens een scheepscruise besmet. Geen van de geïnfecteerden is in het ziekenhuis opgenomen. Ze zijn afgezonderd en hun contact met anderen is beperkt.

Genezen

[quads id=1]

Drie van de eerste vijf patiënten zijn intussen genezen en klachtenvrij. In verband met de sluiting van de grens door de Surinaamse regering worden nu voorbereidingen getroffen voor gezamenlijke militaire patrouilles op de grensrivier, zegt Joly.

Suriname

Suriname sloot de grens zaterdag nadat een dag eerder het eerste geval van besmetting met het coronavirus hier werd bevestigd. De lucht- en zeehavens zijn gesloten voor personenverkeer. In Frans-Guyana zijn ook drastische maatregelen getroffen maar de internationale luchthaven is niet gesloten. Wel zijn internationale vluchten beperkt, aldus de ambassadeur.

Franse president

[quads id=1]

Scholen en de universiteit, restaurants, discotheken, winkels en bars zijn gesloten. Alleen zaken die levensmiddelen verkopen en apotheken mogen open blijven. De Franse president Emmanuel Macron hield maandagavond in verband met de crisis een toespraak voor de bevolking.

Bron: DWT Suriname

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/03/17/elf-gevallen-van-coronavirus-in-frans-guyana/

Geschreven door Ivan Cairo
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland