Kilo’s coke aangetroffen in vliegtuig route Paramaribo – Amsterdam – politie Suriname

Amsterdam Suriname
Terwijl velen in Suriname bezig waren met de ‘lockdown’ van de luchthaven in verband met het coronavirus, werden kilo’s coke gevonden in een vliegtuig te Zanderij

[quads id=1]

De coke is gevonden in 1 van de keukentjes van een toestel dat vliegt op de route Paramaribo – Amsterdam en visa versa. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. Politie agenten, bid team medewerkers en mensen die werkzaam zijn op de luchthaven zijn aangehouden. Dit zijn toch de mensen die dit soort criminaliteit moeten voorkomen?

[quads id=1]

Vliegtuig luchthaven

Politie Suriname schreef het volgende: Vandaag, maandag 16 maart, is nog een verdachte door de Narcotica Brigade aangehouden en in verzekering gesteld hangende het onderzoek in verband met de onderschepping van bijkans 6 kilogram cocaïne in een vliegtuig op de J.A. Pengel internationale luchthaven op zaterdag 7 maart van dit jaar.

politie

Deze verdachte is Diego W. agent van politie en lid van het BID-Team. Hij wordt, net als de vier andere verdachten, ook verdacht van onder andere overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Eerder vandaag schreef de politie onderstaand bericht:

Op zaterdag 7 maart heeft een lid van de Hondenbrigade met zijn hond ruim zes kilogram cocaïne in de keukenruimte van een lijnvliegtuig ontdekt op de J. A. Pengel internationale luchthaven te Suriname. Met dat toestel wordt de route Paramaribo-Amsterdam visa versa onderhouden.

[quads id=1]

Verdachten

In verband met deze drugsvangst heeft de Narcotica Brigade inmiddels al vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

BID team

Drie verdachten zijn verbonden aan de luchthaven met name: Furgil S., Glenn L. en Jitendrapersad J. De vierde verdachte is Marciano P. een politie agent verbonden aan het BID-Team. Het BID-Team verricht controle werkzaamheden op de luchthaven voornoemd. Er zullen mogelijk nog meer aanhoudingen volgen. DE cocaïne is in beslag genomen.

Bron: Politie Suriname

Nadere informatie m.b.t drugs ontdekt in lijnvliegtuig

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland