Bekendmaking AZP Paramaribo en PCS Suriname – maatregelen om besmettingen met het coronavirus te beperken

azp Paramaribo Suriname
Zijn er mensen die u moet bezoeken in het AZP Paramaribo en/of PCS? Of bent u zelf patiënt? Let dan even goed op!!

Hierbij een belangrijke bekendmaking vanuit de regering van Suriname omtrent de maatregelen die het AZP ziekenhuis en het PCS hebben getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht om te weten wat er allemaal gaat veranderen. Geef het door aan een ieder!!

Houdt u zich aub aan de regels en de gezondheidsvoorschriften. “Zo kunnen wij met zijn allen de verspreiding van COVID-19 tegengaan.”

[quads id=1]

AZP Paramaribo Suriname

Maatregelen AZP in het kader van COVID-19. Naar aanleiding van het eerste COVID-19 patiënt in Suriname treft ook het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) maatregelen om verspreiding van het virus tot een minimum beperken. Directie, staf en management heeft de situatie op de voet gevolgd en is continu in overleg geweest met het ministerie van Volksgezondheid. Om verspreiding van het virus in de overvolle wachtkamers of het beddenhuis van het AZP te voorkomen treden enkele maatregelen in werking.

Cito

Met betrekking tot de dienstverlening gaat het om de volgende maatregelen: Alle niet cito afspraken vanaf maandag 16 maart aanstaande worden uitgesteld; Alleen spoedconsulten zullen op afspraak behandeld worden; Slechts 1 begeleider per patiënt voor SEH en polibezoek; Specialisten zullen telefonisch bereikbaar zijn voor de huisartsen en patiënten; De telefoonnummers van de poliklinieken zullen via de media nogmaals bekend gemaakt worden aan de samenleving; Voor patiënten bezoek zullen er slechts 2 personen worden toegelaten.

[quads id=1]

Hoofdingang

Voor wat betreft de toegankelijkheid zijn met de afdeling beveiliging en bewaking van het ziekenhuis de volgende afspraken gemaakt: Het ziekenhuis is slechts bereikbaar via de hoofdingang; De SEH ingang is slechts bestemd voor de patiënten van de SEH, poli Dermatologie en het Suriname Eye Centre; De poort aan de Flustraat is uitsluitend bestemd voor het personeel. Alleen patiënten die kunnen aantonen dat zij bij de MRI moeten zijn, zullen via deze poort tot het terrein worden toegelaten; Alle overige poorten zullen gesloten zijn.

Medewerking

De ziekenhuisleiding rekent op de medewerking van de samenleving om zich te houden aan het bovenstaande en zal samen met de samenleving de verspreiding van het virus minimaliseren.

PCS Suriname

[quads id=1]

Maatregelen PCS in verband met Covid-19. Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19, oftewel Corona virus, in Suriname, heeft het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) besloten enkele preventieve maatregelen door te voeren ingaande maandag 16 maart 2020.

Nieuwe maatregelen

Om te voorkomen dat het virus zich binnen het PCS verspreidt, zijn de volgende maatregelen van kracht:

[quads id=1]

Alleen de hoofdingang van de poliklinieken van het PCS is toegankelijk voor patiënten; De hoofdingang van het ziekenhuis, oftewel de hoofdloge, is slechts toegankelijk voor het personeel, bezoekers van cliënten én leveranciers;

Bezoekers

Bezoekers die luchtwegklachten hebben en mensen die recent in een risicogebied zijn geweest, mogen het terrein niet betreden;
Het aantal bezoekers van cliënten zal worden beperkt tot slechts 1 bezoeker per cliënt tijdens het bezoekuur;

Niet acute

[quads id=1]

Alle niet acute polibezoeken worden geannuleerd, met uitzondering van de patiënten die ingesteld zijn op een depot; Aan patiënten die cito verwezen worden, wordt geadviseerd dat de huisarts eerst telefonisch contact opneemt met de psychiater/psycholoog via het centrale nummer 477190.

Bron: NII over AZP  NII over PCS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland