50 Cubaanse artsen komen naar Suriname om te helpen – 14 mensen in quarantaine te Albina – coronavirus video’s

ziekenhuis Suriname
20 ‘verdachte’ personen zijn getest op het coronavirus in Suriname. 1 persoon is positief getest. Veertien personen zijn in quarantaine geplaatst in het nieuwe ziekenhuis te Albina Suriname. Een aantal zijn in thuis quarantaine

[quads id=1]

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie over de ontwikkelingen in Suriname omtrent Covid-19. Kijk ook naar een aantal video’s. Deel het met een ieder zodat ze op de hoogte zijn. We hebben ook goed nieuws: 50 artsen uit Cuba zullen deze week arriveren om ons te ondersteunen in deze coronacrisis.

[quads id=1]

Artsen uit Cuba

NII Suriname schreef het volgende: Medische hulp uit Cuba inzake COVID-19.  Suriname krijgt mogelijk medische assistentie uit Cuba in de strijd tegen het COVID-19 coronavirus, waarvan op vrijdag 13 maart het eerste positieve geimporteerde geval werd bevestigd. Het gaat om een vrouw die vanuit Nederland was teruggekeerd naar Suriname. Op de persconferentie, die het door de regering ingestelde Managementteam dagelijks belegd, maakte ministerie Antoine Elias van Volksgezondheid op zondag 15 maart bekend dat er afspraken zijn met zijn collega van Cuba “om ons eventueel te helpen bij COVID 19”.

[quads id=1]

Vloeiend Engels

Deze afspraken worden geimplementeerd na afstemming en naar een behoeftelijst van het Managementteam. Hierbij zijn alle actoren binnen de volksgezondheidssector betrokken. Er komen, aldus de bewinsman, aanstaande vrijdag 50 gezondheidswerkers, te weten IC-verpleegkundigen, 20 algemeen verpleegkundigen met ervaring bij calamiteiten, waar Cuba vrij goed in is. Verder komt er een infectioloog, een intensivist, 18 artsen eveneens met ervaring bij calamiteiten. Minister Elias benadrukt dat alq deze medici en verpleegkundigen vloeiend Engels spreken, hetgeen een van de voorwaarden was. Hij laat nadrukkelijk optekenen dat de groep speciaal komt om Suriname bij te staan bij de aanpak van COVID- 19. “Het moment dat COVID 19 is weggewaaid gaan deze 50 werkers terug naar hun land,” aldus de bewindsman.

[quads id=1]

Coronavirus Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: VEERTIEN MENSEN IN QUARANTAINE IN ALBINA. Veertien personen zijn naar Albina overgebracht en in het Marwina-ziekenhuis in quarantaine gesteld in verband met de preventieve maatregelen tegen COVID-19, het nieuwe coronavirus. Tot nu toe zijn twintig suspecte gevallen onderzocht van wie één positief is getest op COVID-19. Dat zei minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zondagavond in het NCCR-hoofdkwartier tijdens de persconferentie.

[quads id=1]

Video’s

Bekijk hier de video van de persconferentie:

Bekijk hier een video over het ziekenhuis:

Lees het volledige bericht bij de bron: DWT

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland