Video’s – Over de eerste corona patiënt in Suriname – Minister Pollack – Beighle in isolatie

coronavirus Suriname

Hoe gaat het met de persoon met het coronavirus in Suriname? Hoeveel corona patiënten zijn er in Suriname? Veel gestelde vragen. Het ministerie heeft besloten de gemeenschap te informeren hierover. Dit in verband met de vele valse berichten op social media.

[quads id=1]

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zit momenteel ook isolatie. Bekijk het officiële bericht vanuit de regering hierover en kijk naar de video van de persconferentie waarin dit alles besproken wordt. Geef het door aan belanghebbenden.  P.s. Zit jou ook de hele tijd met je handen aan je gezicht? Doe het niet!!!

[quads id=1]

Corona in Suriname

NII schreef het volgende: Positief COVID-19 geteste vrouwspersoon in stabiele toestand. De vrouwspersoon die positief getest is op het COVID-19 virus verkeert in stabiele toestand. Zij is het eerste geïmporteerd “Coronageval” in ons land. Tot nu toe is dit geval het enigst geval. Dit benadrukt de minister van Volksgezondheid tijdens een persconferentie van de regering op 14 maart 2020.

Fake berichtten

De minister hekelt het feit dat er heel wat fake berichten rond deze situatie rondgaan in de samenleving.

[quads id=1]

Het ministerie is volgens de bewindsman uiterst alert op eventuele besmettingen met het virus. First responders en gezondheidswerkers worden in dit kader door middel via training hierop voorbereid. Er is voldoende persoonlijke protective equipment in voorraad en deze zal steeds worden aangevuld. Gelet op de preventie is de informatieverschaffing via verschillende mediakanalen verhoogd.

Niet op basis van vrees

Om het virus tegen te gaan zal ten allen tijden gehandeld moeten worden op basis van feiten en niet op basis van vrees, paniek en fake news. Voorts riep de minister de gemeenschap op om steeds te letten op persoonlijke hygiëne, geen fake berichten rond te sturen, officiële nieuwsberichten te volgen en onder alle omstandigheden kalm te blijven.

Gezicht aanraken

De minister riep de samenleving op de gewoonte om het gezicht steeds aan te raken te weerstaan. Ook diegene die in de afgelopen 14 dagen in het buitenland zijn geweest en griepsymptomen hebben sprak de minister aan. Deze groep zou volgens hem contact kunnen opnemen met de hotline, die te bereiken is op het telefoonnummer 178.

[quads id=1]

Via Whatsapp

Whatsapp berichten kunnen verstuurd worden naar het nummer Regeringsautoriteiten zijn in een persconferentie ingegaaan op de actuele situatie ten aanzien van het COVID-19 virus. In deze samenkomst op 14 maart 2020 had de vicepresident Michael Ashwin Adhin de leiding.

Minister in isolatie

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zit momenteel in zelf isolatie. De bewindsvrouw heeft zelf daarom gevraagd nadat ze zaterdag, nog net voor het ingaan van de maatregelen van de regering van Suriname met betrekking van het sluiten van het luchtruim, via Amsterdam op de Johan Adolf Pengelluchthaven was geland. Vice-president Ashwin Adhin benadrukte op zaterdg 14 maart tijdens een persconferentie van het door de regering ingestelde team terzake COVID-19, dat de minister niet in het Regionaal Ziekenhuis Wanica in isolatie is.

Video’s:

[quads id=1]

Bekijk hier de live persconferentie waarin heel wat vernieuwde maatregelen worden besproken. Geef het door aan een ieder in Suriname zodat ze op de hoogte zijn:

Bekijk de video over het eerste bevestigde geval:

Raak je gezicht niet aan:

Bron: NII 

en NII

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland