Scholen in Suriname maandag dicht – coronavirus zorgt voor lange paasvakantie – video

scholen coronavirus
Breaking nieuws!! De scholen zijn vanaf maandag gesloten!! Dit ivm het coronavirus in Suriname. En we moeten onze kinderen beschermen. Dat betekent dat de paasvakantie nu is begonnen.

[quads id=1]

De scholen zullen gesloten zijn vanaf maandag 16 maart tot en met 14 april 2020. Bekijk de video van de persconferentie en geeft het door aan iedereen in Suriname. Zijn jullie blij met dit besluit?

[quads id=1]

Scholen Suriname

NII schreef het volgende: Vanwege COVID-19: Paasvakantie begint maandag 16 maart. In verband met het voorkomen van het COVID-19 coronavirus in Suriname heeft de regering van ons land besloten de scholen ingaande maandag 16 maart 2020 gesloten te houden. Dit houdt meteen in dat de Paasvakantie op maandag 16 maart aanvangt en duurt tot en met dinsdag 14 april 2020.

Covid-19

Deze mededeling deed minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MInowc) op zaterdag 14 maart tijdens een persconferentie van het nationaal team dat door de regering in ingesteld terzake de maatregelen met betrekking tot COVID-19

[quads id=1]

Volgens minister Ferrier is het heel belangrijk dat wij onze jonge opgroeiende generatie goed beschermen en dat de hele gemeenschap zich daarvoor inzet. Vanwege het besmettingsgevaar van het COVID-19 virus heeft de regering daarom besloten alle onderwijsinstellingen (openbaar, bijzonder en particulier) met ingang van maandag 16 maart sluiten. Vanwege deze crisissituatie is thans landelijk de Paasvakantieperiode vastgestel van 16 maart tot en met 14 april.

Tot 15 april

De scholen zullen dan afhankelijk van de situatie op dat moment op woensdag 15 april de deuren weer openen. Minister Ferrier: “Dit heeft tot gevolg dat alle repetities, schoolonderzoeken en tentamens op onderwijsinstellingen van alle niveaus zullen worden verschoven tot na de Paasvakantieperiode. Aan de onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs wordt gevraagd zoveel mogelijk de studenten online voor te bereiden op de examens.”

[quads id=1]

Aan de ouders

Op de ouders wordt een beroep gedaan hun kinderen zoveel mogelijk binnen te houden en erop toe te zien dat de hygiënevoorschriften van het BOG worden nageleefd.

Namens de regering attendeert minister Ferrier de gemeenschap er ook op dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de enige officiële autoriteit is met betrekking tot de berichtgeving aangaande opening en sluiting van scholen.

Scholen Suriname

Bekijk hier de video van de persconferentie:

[quads id=1]

[quads id=1]
Bron: NII de boodschp
https://www.deboodschap.today/vanwege-covid-19-paasvakantie-begint-maandag-16-maart/

Bron: STVS video
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland