GGD-directeur: ‘Nu zo’n 6000 Nederlanders besmet met coronavirus’ – video’s

coronavirus Nederland
Wauw, gisteren hadden we het nog over bijna 1000 officiële besmettingen van het coronavirus in Nederland. Naar dat zouden er dus heel veel meer kunnen zijn.

[quads id=1]

Misschien wel 6000. Dat zou de GGD-directeur gezegd hebben. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de nieuwe video’s. En toch is het niet nodig om de scholen te sluiten?  Ouders in Nederland? Gaat jouw kind morgen naar school? P.s. Geloof niet alles wat men via de app deelt over het virus. Niet alles is waar en sommige tips kunnen juist je gezondheid schaden. Kijk maar naar de video daarover. En geef het door aan een ieder!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

RTL Nieuws Nederland – GGD-directeur: ‘Nu zo’n 6000 Nederlanders besmet met coronavirus’. Zo’n 6000 mensen in ons land zijn besmet of besmet geweest met het coronavirus. Dat blijkt uit een e-mail van Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid Hollands-Midden, die RTL Nieuws heeft ingezien. De Gouw schrijft aan zijn collega’s in het hele land: “Op basis van de piramidescenario’s (wiskundige berekeningen, red.) kunnen we berekenen dat er momenteel circa 6000 personen besmet zijn of zijn geweest met het coronavirus. Dat is 0,03% van de bevolking.”

6 keer meer

[quads id=1]

Dit getal is zes keer zo hoog als de bijna 1000 besmettingsgevallen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tot nu heeft vastgesteld. Wel benadrukt het RIVM regelmatig dat het aantal zieken hoger zal liggen, omdat veel mensen slechts lichte griepverschijnselen krijgen van het virus en zich dus niet laten testen.

70 en ouder

Ook ligt het aantal gevallen hoogstwaarschijnlijk hoger dan het RIVM meldt, omdat diverse regio’s inmiddels hebben besloten alleen nog maar mensen te testen van 70 jaar of ouder die ook nog eens ernstige ziekteverschijnselen vertonen. Dit is besloten vanwege het tekort aan testen, en dus wordt alleen het topje van de ijsberg getest.

Scholen sluiten geen zin?

[quads id=1]

Van de Gouw is de vertegenwoordiger van alle GGD’s in de overleggen met het kabinet over de coronacrisis. In zijn mail legt hij omstandig uit waarom, ondanks het flinke aantal besmettingen, scholen sluiten geen enkele zin heeft.

“We moeten het echt niet doen, want het draagt niets bij aan de bestrijding en het heeft enorme maatschappelijke impact. Met name omdat je er dan niet onderuit komt ook vergelijkbare maatregelen te nemen. (kinderdagverblijven sluiten, horeca sluiten etc.)”

Hulp van defensie

Inmiddels groeit het aantal regio’s dat alarm slaat vanwege een tekort aan bedden, beschermingsmiddelen, isolatie en quarantaineplekken. Niet alleen Amsterdam maar ook verschillende andere gemeenten hebben hulp van defensie gevraagd voor opvangplekken.

[quads id=1]

Ziekenhuizen

De grote druk op de ziekenhuizen is te begrijpen, als het aantal besmettingen inderdaad zes keer zo hoog is als het officiële getal, zeggen crisisdeskundigen tegen RTL Nieuws.

Bekijk hier wat video’s

P.s. Geloof niet alles wat ze zeggen over het virus. Kijk maar naar de video:

Lees het volledige bericht bij de bron: RTL Nieuws Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland