Breaking nieuws – Alle scholen in Nederland dicht!! coronavirus

coronavirus Nederland

Het kabinet heeft zojuist besloten om alle scholen in Nederland te sluiten. Het is de verwachting dat ook zal worden aangekondigd dat restaurant, bars en sportclubs de deuren moeten sluiten.

Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en geef het door aan een ieder!!

[quads id=1]

Kabinet: Scholen gaan alsnog dicht, ook horeca en sportclubs op slot. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag besloten om alsnog de scholen in Nederland te sluiten. Het is de verwachting dat ook zal worden aangekondigd dat horecagelegenheden en sportclubs de deuren moeten sluiten.

[quads id=1]

Dat melden bronnen rond het kabinet aan NU.nl.

Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) zullen de extra maatregelen zondagmiddag 17.00 uur op een persconferentie aankondigen.

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

[quads id=1]

De FMS riep het kabinet zaterdag nog op alle scholen in Nederland te sluiten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De medisch specialisten stellen dat er onvoldoende bewijs is dat kinderen elkaar en de leerkrachten niet kunnen besmetten met het COVID-19-virus.

Premier Mark Rutte benadrukte de afgelopen dagen dat de scholen open konden blijven. Op basis van advies van experts besloot het kabinet de kinderen niet naar huis te sturen, omdat dat in dit stadium van de bestrijding van het virus niet noodzakelijk was.

[quads id=1]

Het openhouden van de scholen moest voorkomen dat ouders die werken in vitale sectoren – zoals de zorg – in de problemen komen met de opvang of zelfs noodgedwongen moeten thuisblijven, terwijl medisch personeel juist nu hard nodig is. Het sluiten van de scholen heeft volgens de minister-president “grote gevolgen voor de effecten van de crisisbestrijding”.

[quads id=1]

Ook vanuit de Tweede Kamer klonk de roep om de scholen te sluiten steeds luider. PVV, DENK en FVD riepen het kabinet donderdag tot sluiting over te gaan. In de loop van het weekend voegden zich onder meer D66, PvdA, GroenLinks en de SGP zich bij deze oproep.

bron:
nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland