16-jarige door coronavirus op intensive care in Nederland, familie waarschuwt: ‘Neem dit serieus’

coronavirus Nederland

Wie heeft gezegd dat het Coronavirus alleen gevaarlijk is voor ouderen? Een 16-jarige jongen uit Nederland is ook besmet geraakt en hij vecht op dit moment voor zijn leven.

[quads id=1]

Het begon met hoofdpijn en misselijkheid. De familie van de jongen roept heel Nederland op: “Word wakker en neem dit virus serieus.” Lees het uitgebreide verhaal hierover en geef het door aan anderen. Ook onze kinderen moeten dus goed beschermd worden tegen deze ziekte.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

RTL nieuws Nederland schreef het volgende: – In slaap gehouden –
Sehraz (16) uit Breda ligt door coronavirus op intensive care, familie waarschuwt: ‘Neem dit serieus’

Een 16-jarige jongen uit Breda is besmet met het coronavirus en ligt op dit moment op de intensive care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Dat bevestigt de GGD na vragen van RTL Nieuws. De familie van de jongen roept heel Nederland op: “Word wakker en neem dit virus serieus.”

Kunstmatig in slaap gehouden

[quads id=1]

De vader en moeder van de 16-jarige Sehraz uit Breda zijn angstig en gestrest. Hun zoon ligt aan de beademing en wordt kunstmatig in slaap gehouden in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij had geen last van onderliggende gezondheidsklachten, waardoor de ernstige gevolgen van de besmetting onverwacht aankomen bij de familie.

Zelf zitten ze in quarantaine, samen met de zus en de broer van Sehraz.

‘Maak geen grapjes’

Broer Babor (24) en zus Razia (23) doen hun verhaal aan RTL Nieuws omdat ze willen dat heel Nederland beter naar de adviezen van het RIVM gaat luisteren. “Ons broertje is getroffen, maar ik hoop niet dat heel Nederland dit mee hoeft te maken. Maak geen grapjes meer en denk er niet te makkelijk over.”

Het begon met hoofdpijn en misselijkheid

[quads id=1]

Donderdagavond 5 maart werd Sehraz, die werkzaam is als kapper, ziek. Hij had last van misselijkheid en kreeg flinke hoofdpijn. De 16-jarige jongen is volgens zijn familie nooit ziek, de laatste keer dat hij koorts had konden zij zich niet eens herinneren.

Daarom maakte Sehraz voor de zekerheid een afspraak bij de huisarts. Vorige week vrijdag mocht hij langskomen.

Sehraz was zichzelf niet meer

‘Het is gewoon een buikgriep’, zei de dokter tegen Sehraz. De jongen ging weer naar huis, maar het ging steeds slechter met hem. Zo slecht, dat Babor en Razia vonden dat hun broertje zichzelf niet meer was. Razia: “Hij lag al dagen op bed, en normaal gaat hij ook bij een verkoudheid altijd door. Dit was niets voor hem.”

Corona

[quads id=1]

De moeder van Sehraz vroeg zich vanaf de eerste dag al af of haar zoon geen corona had. Met die gedachte, en de verslechterde toestand van Sehraz, werd de jongen door zijn familie zondagavond naar de huisartsenpost gebracht. Razia: “We moesten buiten wachten, omdat we hadden aangegeven dat het misschien corona was. Maar ook daar gaven ze aan dat hij gewoon goed moest uitzieken.”

Steken op zijn borst

Die nacht belde Sehraz zijn familie weer op: hij had constant last van flinke steken op zijn borst en had veel moeite met ademhalen. “Toen werd mijn vader echt boos: hij wilde dat Sehraz beter gecontroleerd zou worden. Via onze huisarts zijn we uiteindelijk toch naar de spoedeisende hulp gebracht en daar zagen ze gelukkig dat het echt niet goed met hem ging.”

‘Hij raakte helemaal in paniek’

[quads id=1]

De jongen werd op allerlei ziektes getest, zo werd ook onderzocht of hij het coronavirus had. Woensdag kwam de definitieve uitslag: Sehraz bleek besmet. Hoe hij het heeft opgelopen is nog altijd niet duidelijk. “Toen ze het aan mijn broertje vertelden, raakte hij helemaal in paniek. Hij begon te huilen en vroeg zich af waarom juist hij het had opgelopen.”

Naar Rotterdam

Sehraz werd aan de beademing gelegd in een ziekenhuis in Breda, maar moest uiteindelijk vanwege zijn toestand overgeplaatst worden naar de intensive care in Rotterdam. Daar is hij nu kunstmatig in slaap gebracht.

Familie kan nu alleen maar afwachten

Razia, Babor en alle andere familieleden moeten nu afwachten. In de tussentijd willen ze dit verhaal naar buiten brengen, want wat zij meemaken, willen ze een ander besparen. “Het is belangrijk dat heel Nederland dit hoort, dat Nederland wakker wordt.”

Blijf thuis

[quads id=1]

reactie GGD

Ze willen twee dingen meegeven. “Allereerst: denk er niet te makkelijk over. Ga niet meer de kroeg in, luister naar de adviezen. Blijf het liefst gewoon thuis en wees voorzichtig. Dit is geen gewone griep. Natuurlijk kan het voor de één makkelijk uitpakken en zul je alleen hoesten. Maar het kan ook zo aflopen zoals bij Sehraz. Je hoeft niet per se oud te zijn om ziek te worden.”

‘Bel niet bij je eerste hoestje de huisarts’

Daarnaast wil de familie heel Nederland oproepen om niet bij het eerste hoestje al naar de huisarts te bellen of naar de Eerste Hulp te gaan. “Om die reden zijn wij weggestuurd. Omdat er zo veel mensen bellen zonder dat ze echt ziek zijn, zijn wij niet serieus genomen. Bel alsjeblieft alleen als je echt erg ziek bent. Als je, zoals bij mijn broertje het geval was, niet meer jezelf bent.”

Bidden

[quads id=1]

Of Sehraz er weer bovenop komt? De familie bidt en hoopt dat alles goedkomt. “Het is afwachten tot hij zelf weer goed kan ademen. De doktoren kunnen ons niets beloven over hoe dit afloopt, omdat ze het ook nog nooit hebben meegemaakt. We moeten alle opties openhouden, zeiden ze. Daarom hopen wij vooral op een wonder.”

Bron: RTL Nieuws

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland