Bijna 1000 besmettingen en 12 doden – coronavirus Nederland – video’s

coronavirus Nederland
Helaas. Er zijn weer heel wat besmettingen geconstateerd in Nederland en het dodental is ook gestegen. Het aantal besmettingen ligt waarschijnlijk nog veel hoger aangezien de familieleden van besmette personen niet meer worden getest. Het Coronavirus houdt heel Nederland bezig.

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie omtrent het virus in Nederland. Kijk ook naar de nieuwste video’s die wij voor jullie hebben verzameld. Wil je weten wat het Coronavirus doet met je longen? Kijk dan snel. Deel het met anderen.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

De Stentor Nederland schreef het volgende: Dodental corona in Nederland naar twaalf, aantal vastgestelde besmettingen nadert duizend. Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan corona is opgelopen naar twaalf. In totaal gaat het om 959 vastgestelde coronapatiënten in Nederland, blijkt uit nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Familieleden worden niet meer getest

Het aantal daadwerkelijke gevallen van corona in Nederland ligt zeker hoger, omdat familieleden van mensen die corona hebben niet meer worden getest en mensen met milde klachten evenmin. Volg hier het laatste nieuws in het live blog.

[quads id=1]

De afgelopen 24 uur zijn er twee mensen overleden aan het coronavirus. Het gaat om oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er 136 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dit betekent dat er sinds vorig weekend honderd mensen extra opgenomen zijn, want zondag stond die teller nog op 36.

Roosendaalse

Een 70-jarige vrouw is overleden in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het ziekenhuis zaterdag in een persbericht. De vrouw had al andere onderliggende gezondheidsproblemen. Het is onduidelijk waar en wanneer de vrouw het virus heeft opgelopen.

Eindhovenaar

[quads id=1]

Ook een inwoner van Eindhoven, die op een gesloten verpleegafdeling woonde van zorggroep Vitalis woonde, is vrijdagavond overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij overleed in het ziekenhuis. Waar hij het virus heeft opgelopen, is niet bekend, meldt Vitalis zaterdag op hun website. Voor zijn opname in het ziekenhuis werd de man al preventief in isolatie verpleegd. In het ziekenhuis werd pas zeker dat het ging om een besmetting van het coronavirus. Vitalis heeft eerder deze week in alle woongebouwen de ontmoetingsruimten gesloten tot in ieder geval 31 maart.

5 doden

Bij de vorige telling kwamen er in 24 uur tijd 5 coronadoden bij en 190 nieuwe patiënten. Dit waren ook allen oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu twaalf mensen gestorven aan de ziekte. Gisteren stond de teller op 804 positief geteste personen. Daarvan werkten bijna 180 mensen in de zorg: zij worden vaker dan anderen getest. Het totaal staat nu op 959.

Risicogroepen

[quads id=1]

Vandaag zijn er minder nieuwe positieve testen gemeld. ,,Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen’’, verklaart het RIVM. Het is volgens het instituut nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien. Daarnaast worden sinds 10 maart vanwege een tekort aan testen ook familieleden van coronapatiënten niet meer getest.

Spanje

[quads id=1]

De gebieden met wijdverspreide transmissie zijn gisteren uitgebreid. Naast Italië, China, en Zuid-Korea en Iran, gaat het ook om: Oostenrijk, Noordrijn Westfalen (Duitsland), Madrid (Spanje).

Bekijk hier de nieuwste video’s:

[quads id=1]

Bron: De Stentor Nederland

geschreven door Marcia Nieuwenhuis
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland