Forse stijging coronabesmettingen in Nederland en 10 doden – medicijntekort dreigt – video’s

coronavirus Nederland

Er zijn in Nederland nu 804 mensen besmet met het coronavirus. Dat betekent dat er 190 nieuwe patiënten bij zijn gekomen. Het dodental is ook verdubbeld.

[quads id=1]

Dat heeft het RIVM zojuist bekend gemaakt. Tevens dreigt er een tekort aan medicijnen!! Dat zou een ramp zijn. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de nieuwste video’s. Supermarkten worden leeg geplunderd. Mensen raken nu wel ‘lichtjes’ in paniek. Basisscholen blijven toch open! Veel mensen in Nederland hebben besloten om hun kinderen thuis te houden. Gaat jouw kind maandag naar school?

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Forse stijging corona in NL, dreigend medicijnentekort. Opnieuw een forse stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland. Er zijn de afgelopen dag 190 nieuwe patiënten bijgekomen, die het totaal aantal gevallen in ons land op 804 brengen. Er zijn inmiddels tien doden te betreuren – een verdubbeling.

Medicijnen

Apothekers maken zich zorgen over een dreigend medicijnentekort. Ondertussen verspreidt het virus zich verder in Europa, waaronder Spanje, waar tienduizenden in quarantaine zijn geplaatst en de noodtoestand is uitgeroepen. Volg in dit liveblog alle ontwikkelingen rond het coronavirus.

10 doden

[quads id=1]

Het RIVM heeft donderdag nieuwe maatregelen getroffen omtrent het coronavirus waardoor mensen meer boodschappen zijn gaan inslaan.
Het RIVM heeft donderdag nieuwe maatregelen getroffen omtrent het coronavirus waardoor mensen meer boodschappen zijn gaan inslaan.Ⓒ ANP
Donderdag stond het dodental nog op vijf in Nederland. Alle overledenen zijn ouderen „met onderliggend lijden”, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Thuis werken

Mensen lijken vrijdag gehoor te geven aan de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Op de snelwegen staan nagenoeg geen files. Het kabinet moet elke dag bekijken of basis- en middelbare scholen inderdaad open kunnen blijven, vindt de Tweede Kamer.

1000 doden in Italië

[quads id=1]

Het dodental in ’coronahaard’ Italië is inmiddels tot boven de duizend gereikt. Wereldwijd gaat het om 130.000 besmettingen met het virus.

Alle evenementen met meer dan honderd personen worden in heel Nederland afgelast.

Belangrijk!!

[quads id=1]

Iedereen in Nederland met verkoudheidsklachten, keelpijn of een kuchje, moet thuisblijven en sociale contacten mijden. Wie thuis kan werken, moet thuiswerken.

Video’s

Bron: Telegraaf Nederland
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1353565746/live-forse-stijging-corona-in-nl-dreigend-medicijnentekort

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland