Baby in Paramaribo overleden na verstikking – pit van vrucht in mondje gestopt

Baby Paramaribo
Hoe verwerk je als moeder zo een drama? Hierbij het trieste verhaal omtrent de dood van de baby in Paramaribo. Het kindje was gestikt in een pit. Veel mensen reageerden geschrokken en zelfs boos.

“Zo een jong kind mag toch geen fruit eten? Weet de moeder dat niet?” Maar het was niet de moeder die het kindje voedde. Een ander, niets vermoedend, kindje stopte de pit in de mond van de baby. Bekijk het bericht voor meer informatie. Laat het meteen een waarschuwing zijn voor een ieder: Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Hou altijd  jouw baby in de gaten, zeker als er meerdere jonge kinderen in de buurt zijn. Wij van FamilieNieuws wensen de betrokkenen heel veel sterkte met dit verlies.

Hierbij een update uit het Dagblad Suriname omtrent de dood van een baby. De baby was gestikt in een pit. De politie van Paramaribo centrum kreeg zondag een melding omtrent een lijkje in een woning. Daar aangekomen trof de politie inderdaad een ontzield lichaampje aan. Het lichaampje van een baby dat nog geen twee maanden oud was. Het kindje zou de volgende dag 2 maandjes oud worden.

Het kindje was overleden na het slikken van een rambutan pit. De politie stelde een onderzoek in. Het blijkt dat de moeder van het kindje een 33-jarige vrouw met 9 kinderen is. Het oudste kind is 14 jaar.
De werkende moeder was teruggekomen uit de nachtdienst en sliep de ochtend uit.

Naar het toilet

Zij had haar dochter van 11 jaar gevraagd om op de baby te letten. Het kind van 11 jaar ging even naar het toilet. Toen deze terugkwam merkte ze dat een ander kindje, van 7 jaar, een rambutan pit in het mondje van de baby had gestopt.

De baby was erin gestikt. Moeder kwam erbij. Het was te laat. Het kindje was om het leven gekomen. Moeder belde meteen de politie.
Na afstemming van het Openbaar Ministerie is het lichaampje afgestaan aan de nabestaanden. Er zal in dit geval geen strafrechtelijke vervolging plaatsvinden.

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar [email protected] of Whatsapp het naar +31685421200 en wij publiceren het GRATIS voor u. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland