Vrouw eenzaam en alleen in huis met dode man – video’s coronavirus Italië

coronavirus overleden
Wat doe jij als je hoort dat iemand is overleden aan het Coronavirus? Ga je dan op huisbezoek om te condoleren? In Italië kon het niet eens.

Een hele droevige ervaring voor deze mevrouw uit Italië. Haar man is afgelopen maandag overleden aan het coronavirus. Omdat alles daar stil ligt was ze genoodzaakt alleen met zijn lijk in huis te blijven.

[quads id=1]

Niemand kwam bij haar langs om haar te helpen, te troosten of te condoleren. Bekijk het bericht om haar verhaal te lezen. Kijk ook naar de video’s van twee andere vrouwen uit Italië die vertellen over het virus en de total lockdown. P.s. Een bijkomend nadeel van het virus: Je eigen vrienden en familieleden worden bang om bij je in de buurt te komen. Erg triest allemaal

[quads id=1]

Coronavirus Italië

De Telegraaf Nederland schreef het volgende: Italiaanse vrouw urenlang opgesloten in appartement met lichaam overleden man. Een Italiaanse vrouw heeft thuis een behoorlijke tijd met het stoffelijke overschot van haar overleden partner moeten doorbrengen. Door de opgelegde quarantainemaatregelen vanwege de coronacrisis kon ze haar appartement niet uit en werd ook het lichaam van haar overleden man niet opgehaald.

Haar echtgenoot

[quads id=1]

De echtgenoot, die eerder positief werd getest op corona, stierf maandag om 02.00 uur. „Ja, het klopt dat ze daar met het lichaam zat en dat we het op zijn vroegst pas woensdagochtend konden verwijderen”, vertelde burgemeester Giancarlo Canepa van de regio Borghetto Santo Spirito gisteren aan CNN. Uit veiligheidsoverwegingen mocht niemand het stoffelijk overschot eerder benaderen. „Helaas hebben we een protocol dat we moeten volgen”, zei hij.

Niet naar het ziekenhuis

[quads id=1]

Volgens de burgemeester was deze situatie niet ontstaan als de man niet had geweigerd naar het plaatselijke ziekenhuis te gaan. Regionale media versloegen de wanhoop van de vrouw die urenlang met het lichaam van haar overleden man opgescheept zat. De weduwe zou vanaf het balkon huilend om hulp hebben geroepen, zo meldden familieleden van de man.

’Niemand om haar te troosten’

[quads id=1]

„Niemand kan dichtbij komen om haar te helpen of te troosten. We hopen dat dit snel wordt opgelost. Onze gedachten zijn bij haar”, aldus een buurvrouw eerder tegen nieuwszender IVH.IT.

Video’s:

Bron: De Telegraaf

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland