111 nieuwe besmettingen met coronavirus in Nederland – totaal komt op 614 – video’s

coronavirus Nederland
Het houdt maar niet op!! Het RIVM in Nederland heeft zojuist het volgende bekend gemaakt: Het aantal besmettingen met het coronavirus is de laatste 24 uur weer enorm gestegen.

[quads id=1]

Er zijn 111 nieuwe patiënten. Het totaal is nu gestegen naar 614. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de nieuwe verzamelde video’s. Misschien is het een idee om even geen leuke uitstapjes te doen. Wat denken jullie daarvan?

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Nu.nl schreef het volgende: Het aantal besmettingen met het coronavirus is in Nederland met 111 nieuwe patiënten opgelopen naar 614. Dit meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag.

Van alle patiënten zijn er 86 opgenomen in het ziekenhuis, 24 meer dan woensdag. Een deel van hen is inmiddels ontslagen en verblijft in thuisisolatie.

Noord Brabant

[quads id=1]

Met 273 patiënten wonen de meeste besmette personen in Noord-Brabant, gevolgd door Utrecht (80), Zuid-Holland (68), Limburg (53) en Gelderland (48).

Het RIVM meldt dat 239 van de 614 personen in het buitenland is geweest, voornamelijk in Italië. Van 123 patiënten is niet bekend waar ze besmet zijn geraakt. Het merendeel woont in Noord-Brabant.

Werkzaam in de zorg

Een groot aantal patiënten is werkzaam in de zorg. Het gaat om 102 personen, aldus het RIVM.

[quads id=1]

Daadwerkelijk aantal besmettingen ligt hoger. Het aantal besmettingen dat het RIVM dagelijks meldt, betreft het aantal bevestigde gevallen. Dat is niet het volledige aantal besmettingen.

Huisgenoten

Huisgenoten van personen die positief op het virus zijn getest, worden niet langer getest als zij ook klachten krijgen. De gezondheidsdiensten gaan er dan van uit dat zij ook besmet zijn. Zo wordt efficiënter gebruikgemaakt van de relatief schaarse testcapaciteit.

Verder krijgt niet elke besmette persoon klachten, waardoor het virus niet bij iedereen wordt opgemerkt.

Wereldwijd bijna 125.000 personen besmet

Het aantal besmettingen wereldwijd ligt op bijna 125.000 personen. Meer dan 4.600 personen zijn overleden aan COVID-19, de ziekte die het coronavirus veroorzaakt.

[quads id=1]

Gezondheidsorganisatie WHO spreekt sinds woensdag van een pandemie, een epidemie op wereldwijde schaal. Voorheen werd gesproken van een internationale gezondheidscrisis. Het grote verschil is dat bij een pandemie een ziekte zich op grotere schaal verspreidt op verschillende continenten.

Risicogebieden

China, Italië, Iran en Zuid-Korea zijn het hardst getroffen door het virus en zijn daarom door het RIVM bestempeld als risicogebieden.

Video’s:

Bron Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland