Nieuw sterfgeval – Kindje van 5 jaar genezen – Besmettingen gestegen naar 382! Coronavirus Nederland – video’s

coronavirus Nederland
RIVM: ‘Vermijd lichamelijk contact, zoals handen schudden en drie zoenen op de wang’. Daarmee kun je de verspreiding drastisch verminderen!

[quads id=1]

Het aantal besmettingen met het Covid-19-virus is de afgelopen 24 uur met 61 gevallen gestegen. Het totale aantal komt daarmee op 382. Ook is er sprake van een nieuw sterfgeval. Maar er is ook een kindje van 5 jaar genezen van de ziekte. Bekijk het bericht voor meer informatie! Bekijk ook de nieuwste video’s over het virus. We laten ook zien hoe je je handen goed kunt wassen. Geef het door!!!

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Algemeen dagblad schreef het volgende: Aantal coronapatiënten stijgt naar 382, maar hier en daar ook patiënten genezen

Het aantal coronapatiënten in Nederland stijgt naar 382. Dat betekent 61 nieuwe patiënten. Directeur Jaap van Dissel van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM zegt in een eerste voorzichtige reactie: ,,Gelukkig lijkt het minder snel te gaan, maar ik wil eerst de cijfers goed bestuderen voordat we conclusies trekken.”

Positief getest

Van de 382 zijn er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande. Ruim de helft daarvan woont in Noord-Brabant. De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in de provincie Noord-Brabant: 157 personen, waar inwoners gevraagd wordt zoveel mogelijk thuis te blijven. In de provincie Utrecht wonen 55 gemelde gevallen. Maandag is een patiënt overleden, een 78-jarige met een kwetsbare gezondheid. In totaal zijn nu 4 personen met het coronavirus overleden.

Minder per dag

[quads id=1]

Hoewel het totaal aantal besmettingen in Nederland gestaag toeneemt, zit er geen stijging in het aantal besmettingen dat er per dag bij komt. Dat aantal is redelijk stabiel. Eergisteren steeg het aantal besmettingen met 77 gevallen, gisteren ‘daalde’ dat naar 56 en vandaag komen er 61 bij. Van Dissel wil daar echter nog geen conclusies uit trekken.

Genezen

Ondertussen druppelen ook berichten binnen van patiënten die genezen zijn. Zo is een 5-jarig meisje uit Alphen genezen verklaard na opnieuw twee keer getest te zijn, meldt de GGD. Ook zijn er enkele patiënten in Brabant en een in Almere die besmet waren, maar 24 uur achter elkaar geen klachten hadden en ‘dus’ genezen zijn, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Geen klachten

[quads id=1]

Om testcapaciteit vooral te gebruiken voor mogelijke nieuwe patiënten, worden besmette patiënten die zich beter voelen, niet opnieuw getest op het virus. De regel is nu dat wie 24 uur geen klachten heeft, weer in orde is. ,,Dan ben je ook niet meer besmettelijk,” zegt het RIVM.

Bekijk hier de nieuwste video’s:

Bron: Algemeen Dagblad Nederland

Geschreven door Victor Schildkamp
Voorbeeldfoto van www.monash.edu

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland