Video – Vivian en Edwin uit Nederland zijn besmet met het Coronavirus – ze vertellen hun verhaal

coronavirus Nederland

“Ik heb een enorme druk op mijn borst en ik moet veel hoesten” Edwin en zijn vriendin Vivian uit Nederland hebben het coronavirus. Zij zitten thuis in quarantaine.

[quads id=1]

Zij hebben het virus opgelopen tijdens een vakantie. Bekijk de video waarin ze vertellen over het virus en hun klachten. Ze willen een beetje duidelijkheid creëren voor anderen. Ze vertellen wat het betekent om thuis in quarantaine te zitten. Geef het door aan anderen zodat ze een beetje een beeld hebben hiervan! Naar buiten gaan ze voorlopig niet want iedereen weet het. Wat zou jij doen als je buurman het coronavirus heeft?

Coronavirus in Nederland

[quads id=1]

Hart van Nederland schreef het volgende: In Nederland blijft het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus stijgen. Edwin en zijn vriendin Vivian hebben het ook. Zij zitten met Edwins twee zoons in quarantaine na terugkomst van een skivakantie in Noord-Italië.

De twee laten weten vooral hun verhaal te willen doen om openheid van zaken te geven. “Mensen zijn snel in paniek, met name omdat er veel onduidelijk is. We hopen zo de paniek wat weg te nemen. Daarom doen wij ons verhaal.”

Stekende pijn

[quads id=1]

De klachten voelden in het begin eigenlijk als een gewone griep. “We maakten nog grapjes: ‘Het zal toch geen corona zijn?’. Na drie dagen verdwenen de griepverschijnselen, maar toen begon het kuchen en de pijn op de borst. “Het gaat al wat beter, maar ik hoest nog wel veel en voel druk op mijn borst. Ook ben ik kortademig en heb ik af en toe stekende pijn tussen mijn schouderbladen”, vertelt Edwin. Met vriendin Vivian gaat het iets minder goed nog. Zij heeft een immuunziekte, maar krabbelt ook langzaam op.

Vrienden doen boodschappen

[quads id=1]

Vivian en Edwin namen bij thuiskomt gelijk contact op met de GGD. Hoewel de gezondheidsdienst een test op het virus niet nodig vond en ook geen quarantaine oplegde, besloten ze toch maatregelen te nemen. Ze kozen ervoor om thuis te blijven en geen enkel persoonlijk contact meer te hebben met anderen. “Vrienden werden ingeschakeld om boodschappen te bezorgen.”

Zelf ervoor gekozen
coronavirus Nederland
Het stel tijdens de vakantie. privé foto

De zelfverkozen thuisisolatie bleek een goede beslissing. Edwin en zijn vriendin kregen lichte klachten en werden alsnog getest. Die bleek positief. Om niemand anders te besmetten verblijven ze in ieder geval nog tot 15 maart in isolatie, net als zijn vriendin en twee zoons.

Iedereen weet het

De GGD heeft zaterdag aan het gezin laten weten dat ze ondanks het virus naar buiten mogen als ze zich beter voelen, maar dat wil Edwin niet. “Iedereen weet dat we besmet zijn. Ik kan nu niet even naar de supermarkt om lekker boodschappen te doen. Dat wordt vast niet gewaardeerd, dus daar wacht ik nog even mee.”

[quads id=1]

Er wordt goed voor ze gezorgd en de twee worden overspoeld met lieve berichtjes. “Dat is wel heel gaaf hoor”, besluit Edwin.

Vivian en Edwin vertellen over hun ziekte

Lees het volledige artikel bij de Bron: Hart van Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland