“Hoe kunnen verwaarloosde kinderen in Suriname geholpen worden?” Binnengekomen vraag

kinderen Suriname
Hallo FamilieNieuws. Ik wil graag een vraag stellen via jullie platform en Facebook pagina. Ik ben Wandana. Ik heb het volgende geconstateerd. Het betreft 2 verwaarloosde kinderen in Suriname. De ouders kijken niet naar hen om. De kinderen moeten geholpen worden, maar hoe?

[quads id=1]

Lees de brief van Wandana en geef het door aan belanghebbenden, misschien kunnen we wat hulp of advies ontvangen omtrent dit probleem. En wellicht hebben meer mensen dit probleem bij kinderen geconstateerd.

Kinderen in Suriname

[quads id=1]

Hier de vraag van Wandana. Lees het, geef het door aan anderen wellicht hebben zij een oplossing:

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Wandana. Ik zou graag een vraag willen stellen op jouw page. In Welgedacht C lopen 2 verwaarloosde kinderen rond. Ouders zijn spoorloos (alhoewel moederlief af en toe komt opdagen met eten).

Kansloos bestaan

Lees ook: Mijn negatieve ervaring met een bekende tourbus organisatie in Paramaribo

De kinderen wonen bij hun opa en oma die dag in dag uit dronken zijn. En zo hun leven leiden. Deze 2 kinderen hebben momenteel een kansloos bestaan. Er is gebeld met kinderhuis SD, maar ze hebben besloten niks te doen tot er iemand (ouders of verzorger) de kinderen komt aanmelden. De politie is ook geweest, maar die ging er heel snel vandoor. Dat is jammer.

Hulp nodig

[quads id=1]

Ik vraag me oprecht af hoe serieus verwaarloosde minderjarigen worden genomen in Suriname. Hoe kunnen deze kinderen geholpen worden? Ik merk dat mensen op hun eigen portemonnee letten. Zelfs als het om kinderen gaat. Die kinderen lopen daar gewoon rond. We moeten samen een hand uitsteken naar deze hulpbehoevenden. Maar hoe? Graag zou ik hier antwoord op willen krijgen.

[quads id=1]

Meer kinderen

Dit kan toch niet? Wat kunnen we doen? Op deze manier is er gewoon geen toekomst voor deze kinderen. Hoe gaan ze het later doen in de maatschappij? Wat voor voorbeeld hebben ze? Ze moeten geholpen worden voordat het te laat is. Niet alleen deze kinderen, er zijn helaas meer!

Bij deze wil ik iedereen alvast bedankt voor het meedenken,
Wandana

Lees ook: Video – Teveel kinderen in Suriname zijn te dik! Speelt jouw kind nog buiten?

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben de vraag van Wandana gepubliceerd. Zij heeft het aan ons gevraagd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet die van ons. Laat dat duidelijk zijn voor een ieder. Uiteraard is de tegenpartij ook vrij om via ons zijn/haar kant van het verhaal te vertellen. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

De foto is een voorbeeldfoto van Saving India’s Street Children – Youtube