Aantal besmettingen en doden in Nederland gestegen! Suriname behoort tot risico land! –

coronavirus Nederland

Het aantal besmettingen en doden met het coronavirus blijft stijgen. Het aantal wereldwijde besmettingen is al meer dan 105.000 en er zijn inmiddels al 3.500 doden te betreuren.

[quads id=1]

In Nederland is het aantal gestegen naar 265 en in ons buurland Frans Guyana zijn er ook gevallen van Corona. Er is veel ‘verkeer’ tussen deze twee landen en Suriname dat maakt de kans dat het virus Suriname bereikt steeds groter. Dat is niet gunstig aangezien Suriname behoort tot een ‘hoog risico’ land. Ons gezondheidszorgsysteem zou te zwak zijn en daardoor zijn we extra kwetsbaar. Bekijk het bericht voor meer informatie.

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Nog twee patiënten zijn dit weekend in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus, waarmee het dodental sinds de uitbraak is opgelopen tot drie. Het aantal patiënten dat positief is getest op het coronavirus steeg met 77 naar 265, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag.

De twee overleden personen waren opgenomen in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Het gaat om twee mannen van 86 en 82 jaar oud, die al ernstige gezondheidsproblemen hadden voordat zij besmet raakten, aldus het RIVM. Hoe zij het coronavirus hebben opgelopen, wordt onderzocht.

Van de 265 besmette personen zijn er 144 in het buitenland geweest. Het grootste gedeelte, ruim 131 patiënten, heeft (Noord-)Italië bezocht en heeft daar vermoedelijk het virus opgelopen.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Suriname behoort tot de hoogrisicolanden in de regio die mogelijk te maken krijgen met het nieuwe coronavirus, Covid-19. Dit vanwege hun “zwak” gezondheidszorgsysteem. Behalve Suriname zijn ook de andere landen van het Guyana Schild, Haiti, Bolivia, Paraguay, Honduras en de Caribische eilandstaten in hoge mate kwetsbaar voor het virus. Zo kwam vrijdag tijdens een persconferentie in het hoofdkwartier van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) in Washington D.C., Verenigde Staten van Amerika, naar voren.

Paho-directeur Carissa Etienne had na de ontmoeting met verslaggevers een onderhoud met de vertegenwoordigers van lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De Surinaamse autoriteiten hebben vanaf het virus zich wereldwijd begon te verspreiden verschillende maatregelen afgekondigd om een mogelijke komst naar Suriname te minimaliseren. Donderdag zijn zelfs verscherpte controlemaatregelen getroffen voor het gresgebied met Frans-Guyana waar vijf gevallen van Covid-19-besmetting zijn vastgesteld.

[quads id=1]

Op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven wordt elke binnenkomende passagier grondig gescreend. Volgens Etienne maken de zwakke systemen in de voornoemde landen het moelijker om Covid-19-besmettingen in een vroeg stadium te ontdekken en te beheersen. De voorbije tien dagen hebben veertien landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied bevestigde gevallen van Covid-19 gemeld, naast de Verenigde Staten en Canada.

Gezien de snelle komst van Covid-19, heeft de Paho landen aangespoord zich te concentreren op het beheersen van het virus, het redden van levens door te zorgen dat gezondheidswerkers worden beschermd en dat de sector bereid is om voor patiënten te zorgen en de overdracht te verminderen door multisectorale acties en maatregelen. Tot en met vrijdagmiddag waren 257 gevallen bevestigd in tien landen en vier gebieden in de regio: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans Guyana, Martinique, Mexico, San Bartolomé, San Martin, en de Verenigde Staten.

[quads id=1]

“De landen van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zijn al in de fase van het reageren op gevallen en clusters van Covid-19,” zei Etienne. “Landen moeten klaar zijn om te reageren op de situatie die we vandaag de dag ervaren, met geïmporteerde gevallen, terwijl ze zich ook voorbereiden op morgen en de mogelijkheid van gelokaliseerde uitbraken of zelfs overdracht in de gemeenschap, met de tools die ze vandaag tot hun beschikking hebben,” voegde zij eraan toe tijdens een update over de situatie in de regio, eerst aan de media en vervolgens aan ambassadeurs bij de OAS in Washington D.C.

[quads id=1]

Paho werkt intensief samen met landen met de zwakste gezondheidsstelsels. De organisatie heeft met de lidstaten samengewerkt om toezichtactiviteiten te versterken om te zorgen voor de vroege detectie van mogelijk geïmporteerde gevallen van Covid-19 en om ervoor te zorgen dat gezondheidsdiensten worden voorbereid. Paho heeft ook mensen van 29 laboratoria in de hele regio opgeleid en uitgerust om diagnostische tests voor Covid-19 uit te voeren en heeft ook een hulpmiddel ontwikkeld waarmee ziekenhuizen kunnen analyseren of ze gereed zijn om zaken af te handelen.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/aantal-besmettingen-coronavirus-nederland/

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/03/07/suriname-hoogrisicoland-voor-covid-19/

https://www.nu.nl/coronavirus/6035907/nog-twee-coronaviruspatienten-in-nederland-overleden-in-totaal-265-besmettingen.html