Ik heb een nieuwe vriend maar mijn ex rammelt me nog steeds – anoniem Suriname

ex vriend Suriname
Sonja uit Suriname heeft twee kinderen met Steven. Haar huwelijk met Steven was een hel. Hij sloeg haar en de kinderen. Gelukkig is ze nu samen met John. Een lieve man. Maar Sonja wordt nog steeds mishandeld door haar ex. En John heeft nu gezegd dat Sonja niet meer met haar ex om mag gaan en de kinderen mag hij ook niet meer zien.

John heeft de mishandelde Sonja het huis uit gezet. Ze mag pas terugkomen als ze aangifte heeft gedaan. Maar dat heeft ze tot nu te nog niet gedaan. Lees haar verhaal. Ze legt uit waarom niet. Snappen jullie haar? Of heeft John gelijk: Zo een man als Steven verdient het niet om vader te zijn. Wat zeggen jullie ervan?

Sonja uit Suriname

Hallo mensen die mijn verhaal lezen. Ik ben Sonja uit Suriname en ik heb een probleem. Ik ben een moeder van 2 kinderen. 7 en 9 jaar. Mijn huwelijk met hun vader Steven was een hel. Hij mishandelde mij en de kinderen. Hij dronk, ging vreemd en deed helemaal niets voor mij en de kinderen. We zijn gescheiden

3 jaar met John

En ik ben sinds 3 jaartjes met John. John is het tegenovergestelde van Steven. Behandelt mij en de kinderen als goud, sport veel en is vooruitstrevend. Er is 1 probleem. John houdt helemaal niet van mijn ex. Hij vindt hem een waardeloze vent. Hij heeft gelijk maar het is wel de vader van mijn kinderen. Dus soms vind ik dat ik het voor hem moet opnemen.

We hebben nergens anders ruzie over alleen over Steven. Vooral het laatste jaar. Ongeveer een jaartje geleden kwam Steven de kinderen halen. We wonen bij John, dus hij kwam ze daar halen. Meestal breng ik ze , maar ik weet niet meer waarom het anders was. Ik denk dat ik ziek was ofzo.

Voor de kinderen
ex vriend Suriname
Voorbeeldfoto van bglh-marketplace.com

Ik hoorde mensen ruzie maken en ben toen naar buiten gekomen. Ik zag net dat John, Steven een klap verkocht. Voor de kinderen en voor de buren. Ik ben toen vreselijk te keer gegaan tegen John. Ik dacht dat hij gewoon stoer wilde doen. Ik heb hem toen wel geschreeuwd waar iedereen bij was. Mijn eerste fout. Ik had hem moeten verdedigen.

John zei me bijna 50 keer dat ik naar binnen moest gaan en dat ik de kinderen mee naar binnen moest nemen. Ik heb dat niet gedaan. Ik liep met de kinderen naar de auto om ze aan mijn ex mee te geven en toen pas merkte ik dat hij stomdronken was. Daarom was John dus boos. Ik wilde de kinderen weer mee naar binnen nemen. John was uit boosheid al naar binnengegaan en had de deur dichtgesmeten met de woorden: ‘Dan ga je ook maar weg.’

Met een dronken man

Dus ik stond daar met de buren. Ik wilde de kinderen weer mee naar binnen nemen want vanzelf ga ik ze niet meesturen met een dronken man. Toen ik ze weer mee naar binnen wilde nemen heeft Steven me mishandeld buiten, voor de kinderen en voor de buren. Gelukkig hebben ze me geholpen. Pas na minuten had John door wat er aan de hand was. Toen hij naar buiten kwam was Steven weggereden.

Ik was al ziek en Steven had me flink in elkaar gerammeld. John bracht mij en de kinderen naar binnen die waren helemaal overstuur. Het bleef zo.

Steven heeft ons zeker 4 tot 5 maanden met rust gelaten. Hij appte wel met die oudste en belde met de kinderen. Maar hij zag ze niet. Ik wilde niet en de kinderen wilde ook niet. Ze waren bang. Toen gingen ze het weer proberen. John stemde ook toe. Maar hij had het liever niet. Hij wilde zich er gewoon niet meer me bemoeien, want we kregen steeds ruzie over Steven.

Bij zijn moeder

Het ging een tijdje beter met Steven. We spraken af bij zijn moeder. Daar alleen kan hij de kinderen zien. Maar een middagje ofzo. Ze blijven sinds die dag niet meer bij hem slapen en ik laat ze ook niet alleen met hun vader. Het ging wel prima zo. En John zei ook niets meer. Hij bleef stil. Afwachtende denk ik. Hij wist gewoon dat het weer mis zou gaan.

En ja hoor. Het was rustig tot vorige week. Hij kwam dronken bij zijn moeder en hij heeft me weer een klap verkocht. Zo erg dat mijn hele gezicht gezwollen is. Nu nog steeds.

Ik ben naar huis gegaan. Toen John het zag heeft hij mijn spullen op straat gezet. Mijn spullen alleen. Hij zegt wel dat die kinderen kunnen blijven maar ik moet nu een oplossing gaan zoeken en een huis voor mezelf want hij wil dit leven niet meer hebben. Hij is moe. Hij zegt me dat ik terug mag komen als ik beloof dat mijn ex geen contact meer met me heeft. En ook niet met de kinderen, Hij is gewelddadig en op een dag gaat hij mij en de kinderen afmaken. Dat zegt John. Hij zegt dat Steven het niet verdient om vader te zijn. Hij zegt ik dat ik aangifte moet doen. Dat heb ik tot nu toe niet gedaan.

Afmaken

Kijk ik geloof niet dat Steven ons echt iets kan aandoen, maar hij is wel gewelddadig en ik kan hem niet vertrouwen. Hij heeft de kinderen nooit meer geslagen na de scheiding maar mij dus wel. En ik heb dat telkens toegelaten. Daar is John ook boos over. Hoe kan een man me zo vaak mishandelen en toch praat ik met hem? Ik kan niet boos op hem zijn. Ik heb medelijden met hem. Hij is alleen. En ik ben gelukkig. Nou, nu niet meer dan. Steven heeft nu ook mijn leven verpest.

Maar, ik mag terugkomen als ik hem beloof dat ik Steven uit mijn leven en uit het leven van de kinderen hou. Maar hoe doe ik dat dan?

Het is toch hun vader? Ik kan dat toch niet zeggen? Ik zie dat Steven wel zijn best heeft gedaan het afgelopen jaar. Maar soms krijgt hij een terugval. De Steven van vroeger is het niet meer Toen kregen we zo vaak plak slaag. Ik neem het niet op voor Steven. Maar ik bedoel. Het is de vader van de kinderen en ze houden van hem. Maar ze houden ook van John en hij ook van hun. Daarom zijn ze nu thuis bij hem. Hij wil ze beschermen.

Onze relatie

Maandag moeten ze weer naar school en dan ga ik terug naar huis. Ik heb John beloofd dat we gaan werken aan onze relatie. Ik heb wel nog geen aangifte gedaan en ik heb ook nog geen besluit genomen. Ik wil de kinderen niet van hun vader afhouden. Hij heeft toch ook rechten?

John denkt dat ik nog van Steve n hou. Ik hou niet van hem, maar hij is wel mijn eerste liefde. De vader van mijn kinderen. Ik heb het gevoel dat ik hem in de steek laat nu het slecht met hem gaat. Ik ben bang dat hij een eind gaat maken aan zijn leven als hij de kinderen niet meer mag zien. De kinderen zijn het enige dat hij nog heeft. Dat is mijn angst.

Mijn ex

Dus wat nu? Kan John dit van mij eisen? Kan ik de kinderen van hun vader weghouden? De kinderen houden van hun vader. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Ik ben nu bij mijn moeder maar ik kan onmogelijk hier komen wonen met de kinderen. Een eigen huis heb ik niet meer. Maar ik wil mijn relatie met John ook niet beëindigen omwille van mijn ex. Maar ik heb nu eenmaal kinderen met Steven. Ik kan ze toch niet van hem weghouden? Wat denken jullie?

Steven is een slechte man voor mij. Maar voor de kinderen niet meer. Ik ben geen zwakke vrouw. Ik ben juist sterk. Ik kan die mishandeling van Steven wel aan. Ik ben ze al gewend. Ik wil gewoon geen wraak nemen via de kinderen. Bedankt alvast voor jullie goede adviezen.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig