We wonen samen in Nederland maar mijn man wil apart gaan wonen in Paramaribo – Anoniem Amsterdam

vakantie Paramaribo
Wat een vervelende situatie voor Sette. Ze heeft jarenlang samen met haar man gewerkt en het 1 en ander opgebouwd in Amsterdam. Intussen hebben ze een prachtig huis gebouwd in Paramaribo waar ze over een paar jaartjes samen naartoe zouden gaan om te wonen.

[quads id=1]

Maar nu blijkt haar man, samen met zijn broers en zussen besloten te hebben dat hij alvast in Suriname gaat wonen. Hij moet voor hun moeder zorgen. Sette is het hier niet mee eens. Zoiets beslis je toch niet met je broers en zussen? Zoiets beslis je met je vrouw, vindt Sette. Zij en haar schoonzus hebben hier erge ruzie over gekregen. Sette vertelt haar verhaal. En nee, ze is niet bang dat hij er met een andere vrouw vandoor gaat. Ze vindt niet dat de schoonfamilie dit kan bepalen. Wat vinden jullie? Heeft ze gelijk of vinden jullie haar een slechte schoondochter?

[quads id=1]

We wonen in Amsterdam

Hallo FamilieNieuws, ik heb een groot probleem. Ik ben Sette uit Amsterdam. Ik ben 55 jaar en heb samen met mijn man Ramon 2 kinderen. 1 van 30 en van 15. Echt een nakomeling. Mijn man is 62 jaar en hij is pas gestopt met werken. Hij kon eerder stoppen. Heel mooi want hij heeft jaren lang gewerkt en gaat nu genieten van zijn pensioen. Ik ben heel trots op hem hoor.

[quads id=1]

We hadden samen zoveel plannen. Ik kan over 5 jaar ook met vervroegd pensioen en dan zouden we samen gaan wonen in Suriname. We hebben een prachtig huis in Paramaribo. Helemaal zelf gebouwd. En de jongste is nu te jong om te laten. Dat hadden we gepland voor over 5 jaar. Hij zou dan hier in dit huis blijven zodat we altijd terug kunnen komen. Pendelen.

Ziek geworden

Lees ook: Anoniem – Ik woon gelukkig in Suriname maar mijn vriend wil dat ik naar Nederland verhuis

We hebben alles al helemaal geregeld. Eindelijk genieten over 5 jaar. Nu is de moeder van mijn man vorige maand ziek geworden. Zijn zusje is toen met spoed naar Paramaribo vertrokken. Ze heeft 6 kinderen en allemaal wonen ze in Nederland. 1 in Amerika. Mijn man is de oudste. De andere kinderen werken nog. Met zijn moeder gaat het een stukje beter en zijn zusje is alweer in Nederland.

[quads id=1]

Eergisteren hadden ze een spoed vergadering. Alle kinderen bij elkaar om te kijken wat ze voor hun moeder zouden regelen. Het eerste plan was dat moeder naar Nederland zou komen en dan bij ons allemaal een beetje zou wonen. Nu hebben broers en zussen samen besloten dat Ramon naar Suriname moet gaan. Omdat hij al gestopt is met werken. Ramon is akkoord gegaan. Hij verveelt zich toch in Nederland zegt hij. Opeens, waarom weet ik dat dan niet? Ik denk dat ze hem dat hebben aangepraat.

Emigreren naar Suriname

Lees ook: Ik zou verhuizen naar Amsterdam maar mijn jaloerse beste vriendin heeft alles verpest – anoniem Paramaribo

Hij gaat dus over 2 weken alvast naar zijn moeder en dan gaat hij ons huis in orde maken om dan te emigreren naar Suriname. Nu is er een nichtje van mij in ons huis. Zij gaat dan weg moeten. Dat is ook niet eerlijk want ze mocht nog jaren in het huis blijven. Ze is een knappe meid. Ze studeert. Ik was zo blij om haar te ondersteunen. Maar mijn man gaat samen met haar opzoek naar een passende oplossing. Hij gaat dus permanent daar wonen. Waarom? Dat hebben broers en zussen dus zonder mij besloten voor mijn man.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van twitter.com

Ik ben geen slechte schoondochter. Integendeel. Ik doe veel voor mijn schoonmoeder. Vooral omdat ik zelf al heel lang geen moeder meer heb. Maar ik ben hier wel een beetje boos om geworden. Hoe kunnen ze dat allemaal zo besluiten zonder mij? Door dit alles heb ik een hele erg ruzie gehad vanmorgen met een zusje van mijn man. Iemand met wie ik altijd heel goed was. Ze heeft me heel erg beledigd. Ik heb zo gehuild. Ik vroeg me daarom af. Ben ik echt zo een slechte vrouw? Een slechte schoondochter. Ze denk dat ik bang ben om mijn man kwijt te raken. Dat is niet zo.

[quads id=1]

Jaren gewerkt

Lees ook: Anoniem – Mijn man wil perse naar België verhuizen maar ik twijfel

Mijn man en ik hebben jaren gewerkt. Jaren samen iets opgebouwd. De bedoeling was om samen af te sluiten hier in Nederland. Om dan samen onze droom te volgen in Suriname! 1 van de dingen die we wilden was sparen en eerder stoppen met werken zodat we in ons huis in Paramaribo kunnen gaan wonen. En nu gaat mijn man me verlaten om alleen daar te starten. Ik vind dat heel erg. Heel heel erg!

Mijn man heeft zijn besluit al vast. Hij gaat naar zijn moeder. Daar heb ik geen problemen mee, maar waarom moet hij daar gaan wonen? Hij kan gewoon af en toe gaan en dan gaan die anderen ook af en toe toch? Mama heeft 6 kinderen. Ik kan zelfs ook af en toe gaan. Belangrijk voor jullie om te weten dat geld niet het probleem. Moeder heeft trouwens ook een paspoort van Nederland. Ze kan gewoon hier komen wonen. Plus ik denk (niet om negatief te praten over Suriname) dat de medische zorg hier in Nederland iets beter is voor oudere mensen. Maar mama wil niet en de kinderen willen het haar niet aandoen om hier te komen. Want zusje zegt: Als mama hier komt gaat ze gelijk overlijden. Het zal me niet verbazen dat zij alles heeft geregeld want ze speelt altijd de baas in de familie. Terwijl ze de jongste is.

[quads id=1]

Lieve man

Mijn man Ramon is een hele lieve man. Hij doet veel voor zijn familie. Dus als ze hulp nodig hebben zal hij nooit nee zeggen. Daarom hou ik ook van hem. Maar ik vind hem in deze een beetje slap. Hij laat die anderen over hem heen lopen. En ze moesten ons huwelijk respecteren en mij hierbij betrekken. Ze konden tenminste mijn man en ik dit samen laten overleggen.

Dit wilde ik dus graag met jullie bespreken. Is het normaal dat de familie dit samen overlegt. Ik snap dat mijn man de enige is die niet meer werkt, maar hij kan toch gewoon eerst een beetje gaan en dan de anderen? Ik zou ook wel met hem mee willen gaan, maar ik kan nu gewoon onmogelijk weg.

[quads id=1]

Snappen jullie dit? Ik ben niet boos op mijn man en ik wil ook geen ruzie met hem. Ik wil ook geen ruzie met de andere broers en zussen. Kan ik mijn man dwingen om gewoon thuis bij mij te blijven? Of moet ik maar gewoon accepteren dat we 5 jaar apart van elkaar gaan wonen. Totdat ik ook met pensioen ben?

Stoppen met werken

Lees ook: Mijn man heeft al ons geld uitgegeven aan tjieng meids tijdens zijn ‘bouw’ vakantie in Paramaribo – anoniem Nederland

Ik kan stoppen met werken, maar ik kan mijn kind toch niet alleen laten. Hij zegt: “Mama ik kan ook mee naar Suriname.” Maar dat wil ik niet, Hij doet zijn best op school. Dat wil ik niet onderbreken. En waarom moet mijn gezin alleen hieronder lijden? Dat snap ik niet. Niet ik alleen, maar ook de kinderen hebben hun vader nodig.

[quads id=1]

Zouden jullie als vrouw/moeder dit accepteren?

Andere vrouwen

Ik ben niet bang voor andere vrouwen hoor. Dat is het niet. Mijn man heeft uiteraard vroeger wel eens zijn dingen gedaan. Maar nu ben ik helemaal niet bang daarvoor. En als een man het wil doen dan doet hij het vlak hier onder mijn neus. Dus daar gaat het mij absoluut niet om. Ik baal er gewoon van dat hij samen met zijn familieleden geen respect heeft getoond voor mijn mening en mijn leven. Snappen jullie dat?

Lees ook: Ik heb alles in Nederland opgegeven voor deze man en nu wil hij terug naar zijn vrouw – anoniem Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig