Meer dan 100.000 besmettingen en 128 in Nederland – man in Rotterdam overleden – coronavirus

coronavirus Nederland
Hierbij een update omtrent het coronavirus. Het aantal besmettingen is inmiddels de 100.000 gepasseerd. Het aantal zieken blijft helaas groeien. Ook in Nederland. Suriname is tot nu toe nog CORONAVRIJ

[quads id=1]

In Nederland zijn het aantal besmettingen opgelopen tot 128. Vandaag is helaas ook een man in Rotterdam overleden aan het virus. bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de nieuwste video’s van vandaag. Hoe kun je je zelf beschermen. En wat zegt de bijbel over het virus? Kijk samen met uw familieleden naar de video’s!!! Geef het door aan anderen.

[quads id=1]

Coronavirus Nederland

Er zijn volgens premier Mark Rutte nog geen extra maatregelen nodig tegen het nieuwe coronavirus. Het RIVM vraagt Noord-Brabanders die koorts hebben of hoesten echter hun ’sociale contacten te beperken’.

Wereldwijd meer dan 100.000 gevallen

Nu 128 coronabesmettingen in Nederland. Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen naar 128. Dat maakte het RIVM vrijdagmiddag bekend.
Eerder werd bekend dat in Nederland de eerste coronadode is gevallen: een 86-jarige man die was opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam, is vrijdag gestorven. De besmettingsbron van deze patiënt uit Hoeksche Waard is tot nu toe onbekend.

Eerste dode in Nederland

Van de in totaal 128 patiënten, zijn er 101 die óf in het buitenland besmet zijn geraakt, of contact hebben gehad met bevestigde patiënten. Van alle andere mensen is niet bekend hoe zij aan het virus komen.

[quads id=1]

Van de nieuwe patiënten zijn vijf personen opgenomen in het ziekenhuis. De overige nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie.

Viroloog Ab Osterhaus stelt dat het eerste overlijdensgeval van vrijdag ’in de lijn der verwachting’ ligt. ,,Bij deze epidemie sterft tussen de 1 en 2 procent aan de gevolgen ervan. Ouderen, en dan zeker tachtigplussers, zijn een risico-groep.” Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) en premier Mark Rutte hebben de nabestaanden veel kracht en sterkte toegewenst.

’Andere dynamiek’

Donderdag waren er nog 82 besmettingen geteld, waarmee het aantal coronagevallen nu een derde hoger ligt. Microbioloog Marc Bonten van het UMC Utrecht stelde toen al te vrezen dat de ’geest uit de fles is’.

Aantal corona-besmettingen naar 82

[quads id=1]

„Het lijkt erop dat we in de overgangsfase zitten van alleen besmettingen in ons land door import uit het buitenland, naar mensen die elkaar nu besmetten. Dan krijg je een heel andere dynamiek in de cijfers”, aldus Bonten gisteren.

Wereldwijd boven grens van 100.000

Volgens de Johns Hopkins University, die op basis van onder meer data van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de huidige stand van zaken bijhoudt, ligt het aantal besmettingen wereldwijd sinds vrijdag boven de 100.000, waarvan ruim 80.000 in China.

Bekijk hier de nieuwste video’s over het virus:

[quads id=1]

En wat zegt de bijbel? Bekijk deze video daarover:

[quads id=1]

Bron: De Telegraaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/406922253/nu-128-coronabesmettingen-in-nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland