Breaking nieuws: Suriname sluit grens met Frans – Guyana – coronavirus

coronavirus Suriname

“Niemand mag de oversteek doen naar de Franse kant en omgekeerd mag dat ook niet”

Suriname treft drastische maatregelen! De grens met buurland Frans-Guyana is per heden gesloten als gevolg van de vijf geconstateerde gevallen van het coronavirus in Saint Laurent. De stad ligt heel dichtbij Suriname.

[quads id=1]

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Grens met Frans-Guyana gesloten. De grens met buurland Frans-Guyana is per heden gesloten als gevolg van de vijf geconstateerde gevallen van het coronavirus in de grensstad Saint Laurent Du Maroni. Dat deelt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noordoost de Ware Tijd mee.

[quads id=1]

“Niemand mag de oversteek doen naar de Franse kant en omgekeerd mag dat ook niet”, aldus Daniel. De burgervader zal donderdag nog met de politie, douane en het leger nagaan hoe de controle op de Marowijnerivier zal geschieden.

[quads id=1]

Een dag eerder had minister Antoine Elias van Volksgezondheid nog tegen de Ware Tijd gezegd dat het “onbegonnen werk” zou zijn om de grens te sluiten vanwege de intensieve familiecontacten in het grensgebied. “Als we de grens sluiten, gaan we juist de controle verliezen omdat de mensen overal illegaal zullen oversteken”, zei hij.

Donderdag gaf Daniel mee dat er een 24-uurs wegcontrole op de Oost-Westverbinding komt bij het Marowijne Ziekenhuis. Daar zullen onder anderen health officers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) worden gestationeerd.

[quads id=1]

Veel winkels in Albina hebben dondermorgen volgens de dc op eigen initiatief hun deuren gesloten. Dat voorstel hadden ze hem woensdag gedaan en Daniel kan zich daarin terugvinden. “We verhogen hierdoor de preventie om het virus hier op te lopen”, zegt Daniel.

Vanavond uitzending

BREAKING NEWS!

U kunt vanavond om 19.00u LIVE alle vragen stellen over het COVID-19 virus!! Dat kan door te bellen of appen op de nummers op de flyer!! Maar ook via onze FB pagina kunt u uw vragen stellen onder de LIVE-FEED die wij zullen delen

coronavirus

Bron De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Gilliamo Orban
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland