Aantal besmettingen in Nederland gestegen van 38 naar 82 – coronavirus -video’s

coronavirus Nederland

Zo!! Dat gaat ineens heel snel in Nederland. Het aantal besmettingen met het Coronavirus is meer dan verdubbeld!! Gisteren waren het er nog 38 en vandaag 82. Hoe komt dat zo ineens?

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met anderen. Kijk ook naar de nieuwe video’s over het virus. Bekijk ze samen met je gezinsleden. Hoe bescherm jij jezelf? Was je je handen op tijd?

[quads id=1]

Coronavirus in Nederland

Het PZC Nederland schreef het volgende: Aantal coronapatiënten in Nederland ruim verdubbeld. Het aantal coronapatiënten in Nederland is meer dan verdubbeld. De afgelopen 24 uur kwamen er 44 mensen bij in Nederland die het virus dragen. Het totaal staat nu op 82. Dat heeft minister Bruno Bruins net gezegd tijdens het Kamerdebat over corona.

[quads id=1]

RIVM

Volgens het RIVM past een dergelijke sterke stijging in het beeld. Er is sprake van een inhaalslag door de vele testen die nu worden uitgevoerd.

Daarmee staat een week na de eerste besmetting in Loon op Zand de teller op 82. Hoewel een enkele keer uit een tweede test blijkt dat iemand ‘toch geen’ corona heeft, loopt het aantal besmetting nu toch redelijk snel op. Om de meest actuele stand van zaken te kunnen presenteren en testuitslagen van deze middag nog mee te nemen, had het RIVM aangekondigd later vandaag met een nieuwe stand van zaken te komen.

[quads id=1]

Thuis uitzieken

Het RIVM maakt nog geen melding van patiënten die genezen zijn, hoewel verreweg de meeste mensen thuis in isolatie uitzieken en milde klachten hebben. Wel zijn er inmiddels twee mensen (een kind uit Amsterdam en een studente uit Delft) die bij een tweede test ‘toch geen’ corona bleken te hebben.

[quads id=1]

Andere landen

De stevige stijging in Nederland komt niet helemaal als een verrassing. Eerder vandaag werd bekend dat in België het aantal besmettingen met het coronavirus ook bijna verdubbelde: daar staat het totale aantal nu op 50.’

De laatste video’s:

Bron: PZC
https://www.pzc.nl/binnenland/aantal-coronapatienten-in-nederland-ruim-verdubbeld~a886fdb8/

Geschreven door
Victor Schildkamp & Edwin van der Aa